Air Baltic: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Vedeli ste, že v prípade meškania alebo dokonca zrušenia vášho letu so spoločnosťou Air Baltic môžete mať nárok na odškodnenie? Áno, vďaka nariadeniu EÚ č. 261/2004 máte ako cestujúci právo na finančnú náhradu. Či už ste sa s týmto problémom stretli, alebo sa chcete na podobnú situáciu pripraviť, v tomto článku sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako získať odškodnenie od spoločnosti Air Baltic.

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ č. 261/2004 je vaším najlepším priateľom, pokiaľ ide o problémy s letmi v rámci Európskej únie. Jednoducho povedané, ak váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený alebo ak došlo k overbookingu, môžete mať nárok na finančnú náhradu. Toto nariadenie sa vzťahuje na všetky lety, ktoré štartujú z EÚ alebo ich prevádzkujú európske letecké spoločnosti. Dôležité je však poznamenať, že právo na odškodnenie nie je automatické. Musíte oň aktívne požiadať a preukázať, že meškanie alebo zrušenie letu malo negatívny vplyv na vaše plány.

V nariadení sa tiež uvádza, že máte nárok na informácie o svojich právach a v prípade meškania na občerstvenie, prístup k telefónu a v niektorých prípadoch aj na ubytovanie. Ak sa vám zdá, že je toho veľa na zapamätanie, nebojte sa. Na stránke Refundio.sk nájdete všetky potrebné informácie a dokonca vám s celým procesom pomôžeme.

Náhrada za meškanie letu spoločnosti Air Baltic - kedy a ako to funguje

Ak váš let so spoločnosťou Air Baltic mešká, je dôležité vedieť, že v prípade meškania letu dlhšieho ako tri hodiny máte nárok na odškodnenie. V takom prípade môžete o odškodnenie požiadať priamo leteckú spoločnosť alebo nás kontaktovať na adrese Refundio.sk, kde vám s celým procesom pomôžeme. Je dôležité uschovať si všetky dokumenty súvisiace s letom, ako sú palubné lístky a potvrdenia o meškaní, pretože tieto dokumenty budete potrebovať pri uplatňovaní nároku na odškodnenie.

Ak sa vaša situácia skomplikuje, napríklad ak zmeškáte prestupný let z dôvodu meškania, máte nárok aj na odškodnenie za zmeškanie prestupného letu. V tomto prípade je dôležité konať rýchlo a informovať leteckú spoločnosť o svojej situácii. V Refundio.sk vám radi poskytneme všetku potrebnú podporu a poradíme vám, ako postupovať, aby ste získali odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Odškodnenie za zrušený let spoločnosti Air Baltic - kedy a ako to funguje

Ak bol váš let zrušený, máte nárok na odškodnenie, ak ste boli o zrušení letu informovaní menej ako 14 dní pred plánovaným odletom. V tomto prípade môžete požiadať o odškodnenie priamo spoločnosť Air Baltic alebo sa môžete spoľahnúť na našu pomoc na stránke Refundio.sk. Je dôležité vedieť, že ak vám letecká spoločnosť ponúkne alternatívny let, ktorým by ste sa dostali do cieľovej destinácie v podobnom čase ako pôvodne plánovaným letom, nemusíte mať nárok na odškodnenie. Ak však pre vás alternatívny let nie je prijateľný alebo ak sa rozhodnete let zrušiť, môžete požadovať vrátenie peňazí za letenku a náhradu za zrušenie letu.

Ak sa vám zdá proces uplatnenia nároku na odškodnenie komplikovaný alebo ak máte pocit, že letecká spoločnosť nekoná spravodlivo, môžete sa na nás obrátiť. V spoločnosti Refundio.sk máme bohaté skúsenosti s vyjednávaním o odškodnení a sme pripravení vám pomôcť.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže odškodnenie predstavovať až 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km až 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km môžete získať až 600 EUR. Ak napríklad letíte z Prahy do Rigy a váš let je zrušený, môžete mať nárok na 250 EUR. Ak ste leteli z Prahy do New Yorku a váš let bol zrušený, môžete mať nárok až na 600 EUR.

Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú maximálne a vaša skutočná náhrada môže byť nižšia v závislosti od okolností, ako je dĺžka meškania a celková dĺžka letu. Ak máte akékoľvek pochybnosti o tom, akú sumu by ste mali dostať, neváhajte nás kontaktovať na Refundio.sk, kde vám pomôžeme s výpočtom a zabezpečíme vám spravodlivé odškodnenie.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Na odškodnenie máte nárok, ak je váš let oneskorený, zrušený alebo prebookovaný bez vášho zavinenia. Na odškodnenie však nemáte nárok v prípade mimoriadnych okolností, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky. Tieto situácie sa považujú za situácie mimo kontroly leteckých spoločností, a preto nemôžete očakávať odškodnenie.

Ďalšími príkladmi situácií, v ktorých nemáte nárok na náhradu, sú technické problémy, ktoré sa považujú za súčasť bežnej prevádzky lietadla, alebo ak ste boli o zrušení letu informovaní v dostatočnom predstihu. Napríklad ak ste boli o zrušení letu informovaní viac ako 14 dní pred plánovaným odletom alebo ak vám bola ponúknutá alternatíva, ktorá by vás dopravila do cieľovej destinácie v primeranom čase, náhradu nedostanete.

Ako získam náhradu za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Air Baltic?

Môžete sa pokúsiť získať odškodnenie sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Air Baltic, ale prečo si to neuľahčiť tým, že nás kontaktujete na adrese Refundio.sk? O všetko sa postaráme za vás. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre našich klientov čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie. Vyplnením jednoduchého formulára na našej webovej stránke môžete začať proces žiadosti o náhradu škody. Náš tím odborníkov potom preskúma vašu situáciu a začne vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak vám spoločnosť Air Baltic odmietne odškodnenie, nezúfajte. Vyplňte náš formulár a my sa pokúsime vyjednať odškodnenie za vás. Naše služby sú rýchle, účinné a ľahko dostupné. Máme skúsenosti s riešením aj tých najzložitejších prípadov a nebojíme sa postaviť leteckej spoločnosti, aby naši klienti dostali to, čo im právom patrí.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa odškodnenia v leteckej spoločnosti Air Baltic, neváhajte nás kontaktovať. V Refundio.sk sme pripravení pomôcť vám získať odškodnenie, na ktoré máte nárok. Naše služby sú transparentné a bezrizikové - ak nevyhráme, neplatíte. Ak ste sa teda ocitli v situácii, keď bol váš let odložený alebo zrušený, neváhajte nás kontaktovať.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť