Air France: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je ako váš osobný strážca v oblasti leteckej dopravy. Ak sa vám stane, že váš let mešká alebo je dokonca zrušený, môžete mať nárok na odškodnenie. Jednoducho povedané, ak letíte z EÚ alebo s európskou leteckou spoločnosťou a váš let má problémy, môžete dostať až 600 EUR. To je spravodlivé, nie? Viac informácií o tom, ako to všetko funguje, si môžete prečítať na stránke žiadosť o odškodnenie. A nezabudnite, že toto nariadenie sa vzťahuje aj na situácie, ako je nadmerná rezervácia, keď sa na váš let predá viac leteniek, ako je miest. V takom prípade máte tiež nárok na odškodnenie, aj keď sa vám podarí dostať na iný let.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Air France - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Air France a váš let mešká viac ako 3 hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to jednoduché: pokiaľ let nemeškal z dôvodu mimoriadnych okolností, ako je napríklad zlé počasie, mali by ste dostať svoje peniaze späť. A naša stránka o meškaní letu všetko pekne vysvetľuje. Nielenže vám vysvetlíme, ako kompenzácia funguje, ale tiež vám poradíme, aké kroky podniknúť, aby ste svoje peniaze získali čo najrýchlejšie. A ak sa vám to zdá príliš zložité, nebojte sa, pomôžeme vám.

Odškodnenie za zrušenie letu Air France - kedy a ako funguje

Zrušenie letu je nepríjemnosť, ale s Air France a nariadením EÚ č. 261/2004 na vašej strane to nemusí byť také zlé. Ak vám bolo zrušenie letu oznámené menej ako 14 dní pred odletom, môžete mať nárok na odškodnenie. A nebojte sa, naša stránka zrušený let vám pomôže pochopiť, čo robiť ďalej. Nájdete tu všetky potrebné informácie vrátane toho, aké sú vaše práva a ako môžete žiadať o odškodnenie. A ak sa vám zdá, že je to príliš veľa práce, alebo sa obávate, že ste niečo prehliadli, sme tu, aby sme vám pomohli.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km to môže byť 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km je to 400 EUR a pri dlhších letoch až 600 EUR. Predstavte si, že letíte z Paríža do Madridu a váš let je zrušený. Môžete dostať 250 EUR! A ak letíte ďalej, napríklad z Paríža do New Yorku, a stane sa vám to isté, môžete mať nárok na celých 600 EUR. Tieto sumy sú stanovené tak, aby odrážali nepríjemnosti, ktoré vám meškanie alebo zrušenie letu spôsobí, a aby vám aspoň čiastočne nahradili stratu času a prípadné dodatočné náklady.

Kedy sa vypláca náhrada škody

Odškodnenie sa vypláca, ak nedošlo k meškaniu alebo zrušeniu letu z dôvodu mimoriadnych okolností. Ale pozor, nie vždy máte na ňu nárok. Ak vás o zrušení letu dostatočne upozornia alebo vám ponúknu náhradný let, ktorý vám vyhovuje, odškodnenie nedostanete. A ak ste meškali kvôli zlému počasiu, ani to nie je dôvod na odškodnenie. Ďalším príkladom, kedy nemáte nárok na odškodnenie, je štrajk zamestnancov letiska, ktorý letecká spoločnosť nemôže ovplyvniť. Je dôležité si uvedomiť, že existujú rôzne situácie, preto je vždy dobré poradiť sa s odborníkmi, ktorí vám pomôžu určiť, či máte nárok na odškodnenie.

Ako získať odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Air France?

Máte dve možnosti. Buď to môžete skúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Air France, alebo to môžete nechať na nás na Refundio.sk. My sa o všetko postaráme, vyplníme za vás formulár a budeme komunikovať s leteckou spoločnosťou. Chceme vám získanie kompenzácie čo najviac uľahčiť. A ak sa rozhodnete využiť naše služby, môžete si byť istí, že urobíme všetko pre to, aby ste dostali, čo vám patrí. Náš tím má bohaté skúsenosti s vyjednávaním s leteckými spoločnosťami a pozná všetky triky, ktoré môžu použiť, aby sa vyhli vyplateniu odškodnenia.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmieta odškodnenie?

Ak spoločnosť Air France odmietne odškodnenie, nevzdávajte sa. My v Refundio.sk vám pomôžeme. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Budeme rokovať vo vašom mene a pokúsime sa získať odškodnenie, na ktoré máte nárok. Naše služby sú tu preto, aby vám pomohli v situáciách, keď sa cítite bezmocní. A ak máte pocit, že sa s leteckou spoločnosťou nikam nedostanete, nebojte sa nás kontaktovať. Máme skúsenosti s riešením aj tých najzložitejších prípadov a nebojíme sa postaviť za práva našich klientov.

Veríme, že s našou pomocou bude proces získania "odškodnenia od Air France" hračkou. Či už máte meškanie letu, zrušený let, zmeškaný prípoj alebo ste sa stali obeťou overbookingu, sme tu, aby sme vám pomohli získať to, čo vám právom patrí. Naše služby sú transparentné, rýchle a efektívne, a čo je najdôležitejšie, sme tu, aby sme vám pomohli prekonať ťažké chvíle.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť