Delta Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy dostali do nepríjemnej situácie. Toto nariadenie vám dáva právo na odškodnenie, ak bol váš let oneskorený, zrušený, zmeškaný prípojný let alebo ak ste sa stali obeťou nadmerného rezervovania. A to platí nielen pre lety z EÚ, ale aj pre lety do EÚ s európskymi leteckými spoločnosťami. Najlepšie však je, že sa o tento problém nemusíte starať sami. Na našej stránke Žiadosť o náhradu nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako postupovať, a my vám pomôžeme získať to, čo vám právom patrí.

Odškodnenie za oneskorený let spoločnosti Delta Airlines - kedy a ako to funguje

Ak ste náhodou leteli so spoločnosťou Delta Airlines a váš let mal meškanie 3 hodiny alebo viac, môžete mať nárok na finančné odškodnenie. Je dôležité skontrolovať, či meškanie nebolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo nepredvídané udalosti, ktoré letecká spoločnosť nemôže ovplyvniť. Ak je všetko v súlade s nariadením, môžete podať žiadosť o odškodnenie priamo u spoločnosti Delta Airlines alebo sa môžete obrátiť na nás. Naša stránka oneskorený let vám poskytne všetky potrebné informácie a my sa o celý proces postaráme za vás.

Odškodnenie za zrušenie letu spoločnosťou Delta Airlines - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže narušiť vaše plány a spôsobiť veľa nepríjemností. Našťastie, ak letíte so spoločnosťou Delta Airlines a váš let je zrušený menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, môžete mať podľa nariadenia EÚ č. 261/2004 nárok na odškodnenie. Táto kompenzácia môže byť až do výšky 600 EUR v závislosti od dĺžky letu. Na našej stránke zrušený let nájdete jednoduchý návod, ako postupovať, a my vám pomôžeme získať odškodnenie, ktoré vám môže aspoň čiastočne nahradiť stratený čas a nepríjemnosti.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia závisí od viacerých faktorov, ako je dĺžka letu a dĺžka meškania. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km môže byť 400 EUR a pri letoch dlhších ako 3 500 km môžete dostať až 600 EUR. Príkladom môže byť zrušený let z Prahy do Amsterdamu, pri ktorom môžete mať nárok na 250 EUR, alebo let z Prahy do Los Angeles s meškaním viac ako 4 hodiny, kde môžete dostať až 600 EUR. Na našej stránke Nárok na odškodnenie nájdete prehľadné tabuľky s výškou odškodnenia.

Kedy vzniká nárok na odškodnenie

Nárok na odškodnenie máte po splnení určitých podmienok. Ak však:1. let bol zrušený z dôvodu mimoriadnych okolností, ako sú prírodné katastrofy alebo teroristické útoky.2. O zrušení letu ste boli informovaní viac ako 14 dní pred plánovaným odletom.3. Let mal meškanie menej ako 3 hodiny alebo ste využili alternatívny let, ktorý vás do cieľa dopravil s minimálnym meškaním.V týchto prípadoch, žiaľ, nemáte nárok na odškodnenie.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Delta Airlines?

Získanie odškodnenia môže byť komplikovaný proces, ale máte dve možnosti. Môžete sa pokúsiť vybaviť odškodnenie sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Delta Airlines, čo môže byť časovo náročné a vyžaduje si to znalosť postupov. Druhou a jednoduchšou možnosťou je kontaktovať nás na adrese Refundio.sk. Náš tím má bohaté skúsenosti s vybavovaním kompenzácií a postaráme sa o všetko od A po Z. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť Delta Airlines zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nemusíte sa vzdávať. My v Refundio.sk sme pripravení vám pomôcť. Postup je jednoduchý: vyplníte náš formulár, my vašu situáciu preveríme, a ak máte nárok na odškodnenie, začneme vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou. Naše služby zahŕňajú všetko od právneho zastupovania až po komunikáciu s leteckou spoločnosťou, aby sme vám zabezpečili odškodnenie, na ktoré máte oprávnený nárok.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť