Finnair: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa ocitli v nepríjemnej situácii v dôsledku problémov s letom. Ak bol váš let odlietajúci z EÚ oneskorený, zrušený alebo ste zaznamenali nadmerné rezervovanie, máte nárok na finančnú náhradu. A najlepšie je, že môžete získať až 600 EUR! To nie je zlé, keď si uvedomíte, že tieto peniaze môžete použiť na naplánovanie ďalšej dovolenky alebo si užiť trochu viac pohodlia. Na našej stránke Žiadosť o odškodnenie nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako postupovať, ak sa ocitnete v tejto situácii.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Finnair - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Finnair a váš let má meškanie 3 hodiny alebo viac, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to jednoduché - stačí vyplniť formulár na našej webovej stránke a my sa o všetko postaráme. Či už ste v Helsinkách alebo inde, pomôžeme vám získať to, čo vám patrí. A nezabudnite, že aj v prípade meškania vášho letu máte nárok na určité služby, ako napríklad občerstvenie a komunikáciu. Viac informácií o tom, čo robiť v prípade meškania letu, nájdete v časti Meškanie letu.

Náhrada škody za zrušenie letu spoločnosti Finnair - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť skutočnou nočnou morou, ale našťastie existuje nariadenie EÚ č. 261/2004, ktoré vám môže pomôcť. Ak vás spoločnosť Finnair o zrušení letu neinformovala aspoň 14 dní vopred, môžete mať nárok na odškodnenie. A nejde len o peniaze - máte tiež právo na zmenu rezervácie letu alebo vrátenie peňazí. Na našej stránke Zrušený let nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako postupovať, a my vám pomôžeme získať to, čo vám právom patrí.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km až do výšky 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km až do výšky 600 EUR. Predstavte si, že letíte z Prahy do Madridu a váš let je zrušený - môžete dostať až 400 EUR! A ak letíte ďalej, napríklad do New Yorku, a váš let má meškanie, môžete získať až 600 €. To je pekná suma, ktorá vám môže pokryť ďalšie cestovné náklady alebo poskytnúť dodatočné pohodlie na ďalšej dovolenke.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Odškodnenie sa vypláca, ak let nebol zrušený z dôvodu mimoriadnych okolností, ako je zlé počasie alebo štrajky. Ak bol váš let zrušený z dôvodu technických problémov alebo ak ste boli odmietnutí z dôvodu nadmerného počtu miest, máte nárok na kompenzáciu. Ďalšie informácie nájdete v časti Zmeškaný prestupný let. Je dôležité poznamenať, že ak letíte so spoločnosťou Finnair a vaše letisko odletu sa nachádza mimo EÚ, na váš let sa stále vzťahuje nariadenie EÚ 261/2004.

Ako získam náhradu za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Finnair?

Môžete sa o to pokúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Finnair, ale prečo sa namáhať, keď to za vás môže urobiť náš tím Refundio.sk? Vyplňte náš formulár a nechajte to na nás. Sme odborníci na "kompenzácie Finnair" a ušetríme vám čas a nervy. Naše služby sú rýchle, efektívne a bezproblémové. Navyše pracujeme na princípe "no win, no fee", takže ak neuspejeme, nič nám nezaplatíte.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť Finnair zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. Kontaktujte nás na Refundio.sk a my sa o všetko postaráme. Naše služby sú jednoduché a efektívne - stačí vyplniť formulár a my sa o všetko postaráme. Navštívte našu stránku Overbooking, kde nájdete viac informácií o tom, ako vám môžeme pomôcť. Náš tím má bohaté skúsenosti s vyjednávaním s leteckými spoločnosťami a pozná všetky triky, ako dosiahnuť spravodlivosť pre našich klientov.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť