Loganair: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak máte meškanie, zrušený alebo preplnený let, môžete mať nárok na finančnú náhradu. A to nie je všetko! Ak bol váš let zrušený alebo máte výrazné meškanie, letecká spoločnosť by vám mala v prípade potreby poskytnúť aj stravu, občerstvenie a ubytovanie. Viac informácií o tom nájdete na stránke žiadosť o odškodnenie.

Toto nariadenie sa vzťahuje na lety s odletom z EÚ, lety do EÚ s európskymi leteckými spoločnosťami a v niektorých prípadoch aj na lety mimo EÚ. Ide o komplexný systém, ktorý chráni práva cestujúcich a zabezpečuje, aby letecké spoločnosti dodržiavali určitý štandard služieb. Ak ste sa ocitli v situácii, keď váš let meškal viac ako tri hodiny, bol zrušený alebo ste sa stali obeťou overbookingu, máte právo žiadať o náhradu škody, ktorá môže dosiahnuť až 600 EUR.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Loganair - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Loganair a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je dôležité skontrolovať, či meškanie nebolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky, pretože v týchto prípadoch nebudete mať nárok na odškodnenie. Ak je však za meškanie zodpovedná spoločnosť Loganair, mali by ste dostať finančnú náhradu.

Je frustrujúce, keď sa tešíte na dovolenku alebo sa snažíte stihnúť dôležité obchodné stretnutia a váš let mešká. V takýchto chvíľach je dobré vedieť, že máte určitú formu ochrany. Spoločnosť Loganair je známa kvalitou svojich služieb, ale aj tie najlepšie letecké spoločnosti môžu mať technické problémy alebo iné komplikácie, ktoré vedú k meškaniu. V takom prípade vám nariadenie EÚ č. 261/2004 pomôže získať spravodlivú náhradu za stratený čas.

Odškodnenie za zrušený let spoločnosti Loganair - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu je vždy stresujúce, ale so spoločnosťou Loganair a nariadením EÚ 261/2004 máte záštitu. Ak je váš let zrušený menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, môžete mať nárok na odškodnenie. Rovnako ako v prípade meškania musíte skontrolovať, či za zrušenie letu nemôžu mimoriadne okolnosti. Ak nie, je čas na odškodnenie!

Zrušenie letu môže spôsobiť veľa nepríjemností, od zmeškaných príležitostí až po dodatočné náklady, ktoré môžu byť spojené s potrebou nájsť náhradnú dopravu alebo ubytovanie. Nariadenie EÚ č. 261/2004 má zabezpečiť, aby v prípade zrušenia letu vinou leteckej spoločnosti dostali cestujúci za tieto nepríjemnosti náhradu. Loganair je povinný informovať cestujúcich o zrušení letu a poskytnúť im možnosti vrátane náhradného letu alebo vrátenia peňazí.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia závisí od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch v rámci EÚ nad 1 500 km alebo pri ostatných letoch od 1 500 do 3 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 400 EUR a pri letoch mimo EÚ nad 3 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 600 EUR. Príkladom môže byť let z Prahy do Londýna, kde môžete mať nárok na 250 EUR, zatiaľ čo za let z Prahy do New Yorku môžete dostať až 600 EUR.

Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú stanovené nariadením a nezávisia od ceny vašej letenky. To znamená, že aj keď ste za letenku zaplatili menej, môžete dostať plnú náhradu. To je skvelá správa pre cestujúcich, ktorí hľadajú spravodlivosť a chcú získať odškodnenie za nepríjemnosti, ktoré utrpeli. Predstavte si, že ste si kúpili letenku na krátku cestu a váš let bol zrušený. Aj keď bola vaša letenka lacná, mohli by ste dostať až 250 EUR, ktoré by mohli pokryť nielen cenu letenky, ale aj všetky ostatné výdavky, ktoré ste mali.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Nárok na odškodnenie vzniká vtedy, keď si letecká spoločnosť nesplní svoje povinnosti a vy ako cestujúci máte meškajúci alebo zrušený let. Nárok však nemáte, ak je meškanie alebo zrušenie spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ako sú napríklad prírodné katastrofy alebo štrajky. Medzi ďalšie príklady patrí technická porucha zistená počas bežnej údržby lietadla alebo situácia, keď cestujúci zmešká nadväzujúci let z dôvodu vlastnej chyby.

Dôležité je tiež poznamenať, že na náhradu škody nemáte nárok, ak ste boli o zrušení letu informovaní viac ako 14 dní pred plánovaným odletom. Ďalšou situáciou, v ktorej nemáte nárok na odškodnenie, je, ak vám bol poskytnutý náhradný let, ktorý vás dopraví do cieľovej destinácie v podobnom čase ako pôvodne plánovaný let. A napokon, ak sa rozhodnete dobrovoľne vzdať svojho miesta v lietadle v prípade overbookingu, tiež nemáte nárok na odškodnenie, ale môžete od leteckej spoločnosti získať iné výhody.

Ako získam náhradu za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Loganair?

Máte dve možnosti. Prvou je obrátiť sa priamo na spoločnosť Loganair a požiadať o odškodnenie. Druhou, a podľa môjho názoru oveľa jednoduchšou, je nechať všetko na nás v spoločnosti Refundio. Postaráme sa o všetky kroky za vás, od vyplnenia formulára až po komunikáciu s leteckou spoločnosťou. A čo viac, ak neuspejeme, nič nám nezaplatíte!

Získanie odškodnenia môže byť náročný proces, ktorý si vyžaduje znalosť zákona a často aj trpezlivosť pri rokovaní s leteckými spoločnosťami. Ak sa rozhodnete ísť samoobslužnou cestou, budete musieť vyplniť niekoľko formulárov, predložiť dôkazy o meškaní alebo zrušení letu a možno aj komunikovať so zákazníckym servisom. Na druhej strane, ak využijete služby spoločnosti Refundio, všetko vybavíme za vás. Náš tím má bohaté skúsenosti s riešením kompenzácií a vie, ako efektívne komunikovať s leteckými spoločnosťami, aby sme vám zabezpečili odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak sa stane, že spoločnosť Loganair zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. My v spoločnosti Refundio máme s takýmito situáciami skúsenosti a vieme, ako postupovať. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Budeme vo vašom mene rokovať so spoločnosťou Loganair a pokúsime sa získať odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Niekedy môže letecká spoločnosť odmietnuť odškodnenie na základe nesprávne interpretovaných mimoriadnych okolností alebo iných dôvodov, ktoré nie sú v súlade s nariadením EÚ 261/2004. V takom prípade je dôležité, aby vám niekto pomohol uplatniť vaše práva. Spoločnosť Refundio má skúsenosti s riešením komplikovaných prípadov a môže vám pomôcť dosiahnuť spravodlivý výsledok. Ak sa cítite stratení v procese vymáhania odškodnenia, nebojte sa nás kontaktovať. Naše služby sú tu na to, aby sme vám pomohli získať to, čo vám právom patrí, bez zbytočného stresu a komplikácií.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa odškodnenia za oneskorený alebo zrušený let, neváhajte navštíviť naše stránky oneskorený let alebo zrušený let. Sme tu, aby sme vám pomohli získať to, čo vám právom patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť