Norwegian Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je ako ochranný štít pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Keď sa vaša cesta náhle zmení z dôvodu meškania, zrušenia alebo overbookingu, toto nariadenie vám môže pomôcť získať finančnú náhradu až do výšky 600 EUR. Základom je, že let musí mať spojenie s EÚ - buď odlet, prílet alebo let prevádzkovaný európskou leteckou spoločnosťou. A nezabudnite, že nariadenie sa vzťahuje aj na meškanie letu, ktoré vás bude stáť zmeškanie nadväzujúceho letu.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Norwegian Airlines - kedy a ako to funguje

Meškanie letu so spoločnosťou Norwegian Airlines môže byť naozaj nepríjemné, ale vďaka nariadeniu EÚ 261/2004 môžete získať odškodnenie, ak je meškanie dlhšie ako tri hodiny. Ako to urobiť? Stačí navštíviť našu stránku meškanie letu a skontrolovať, či spĺňate všetky podmienky. Ak áno, môžete požiadať o odškodnenie priamo spoločnosť Norwegian Airlines alebo nás môžete kontaktovať a my vám pomôžeme s celým procesom. Nech sa rozhodnete akokoľvek, je dôležité konať rýchlo a mať pripravené všetky potrebné informácie.

Kompenzácia za zrušenie letu spoločnosti Norwegian Airlines - kedy a ako funguje

Ak spoločnosť Norwegian Airlines zruší váš let a neoznámi vám to včas, môžete mať nárok na odškodnenie. Ak vás o zrušení letu informujú menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, mali by ste mať nárok na odškodnenie. Viac informácií o tom, ako postupovať, nájdete na našej stránke zrušený let. Nájdete tu všetky kroky, ktoré musíte podniknúť, aby ste mohli požiadať o odškodnenie, či už sa rozhodnete konať na vlastnú päsť, alebo využijete naše služby.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia závisí od dĺžky letu a môže byť až do výšky 600 EUR. Pri letoch do 1500 km je to do 250 EUR, pri letoch od 1500 do 3500 km do 400 EUR a pri letoch nad 3500 km do 600 EUR. Predstavte si, že letíte z Prahy do Berlína, čo je menej ako 1500 km, a váš let je zrušený. Ak by ste leteli z Prahy do Bangkoku, čo je viac ako 3500 km, a váš let by meškal viac ako tri hodiny, mohli by ste žiadať až 600 EUR.

Kedy sa vypláca odškodnenie

Odškodnenie sa vypláca, ak sa na let vzťahujú predpisy EÚ a neexistujú žiadne mimoriadne okolnosti, ako napríklad extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky, ktoré by mohli ovplyvniť let. Ak spoločnosť Norwegian Airlines zruší váš let z dôvodu technických problémov alebo chyby v plánovaní, budete mať nárok na odškodnenie. Na druhej strane, ak je zrušenie letu spôsobené skutočnosťami, ktoré letecká spoločnosť nemôže ovplyvniť, napríklad politickou nestabilitou alebo zdravotnou krízou, náhradu nedostanete.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Norwegian Airlines?

Môžete sa pokúsiť získať odškodnenie sami, čo znamená kontaktovať zákaznícky servis spoločnosti Norwegian Airlines a postupovať podľa ich pokynov. Prečo sa však namáhať, keď môžete využiť naše služby na Refundio.sk? Ušetríme vám čas a nervy. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne kompenzáciu?

Ak spoločnosť Norwegian Airlines zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, neznamená to koniec vašej cesty. V spoločnosti Refundio.sk sme pripravení vám pomôcť. Stačí nám poslať informácie o vašom lete a my sa pokúsime vyjednať odškodnenie za vás. Postup je jednoduchý: navštívte našu stránku Žiadosť o kompenzáciu, kde nájdete všetky potrebné informácie a kroky, ako začať.

Veríme, že cestovanie by malo byť potešením, a nie zdrojom stresu. A keď sa niečo pokazí, je dobré vedieť, že máte niekoho, kto vám pomôže. V Refundio.sk sme tu práve na to - aby sme vám pomohli získať odškodnenie, ktoré si zaslúžite, či už ide o meškanie letu, zrušenie letu alebo akýkoľvek iný problém súvisiaci s vašou leteckou dopravou.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť