SunExpress: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je ako váš osobný ochranca v neistých situáciách, ktoré môžu nastať pri cestovaní lietadlom. Keď sa stretnete s nepríjemnosťami, ako je meškanie, zrušenie alebo [overbooking] letu(https://www.refundio.sk/overbooking), toto nariadenie vám dáva právo žiadať o finančnú náhradu. Najlepšie je, že sa vzťahuje na všetky lety, ktoré štartujú z EÚ alebo do EÚ s leteckou spoločnosťou so sídlom v EÚ. To znamená, že ak letíte z Prahy do Barcelony alebo z New Yorku do Prahy s európskou leteckou spoločnosťou, máte nárok na ochranu podľa tohto nariadenia. A ak váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený alebo preplnený a vy nemôžete nastúpiť do lietadla, môžete mať nárok na odškodnenie až do výšky 600 EUR. To nie je zlé, však?

Náhrada za meškanie letu SunExpress - kedy a ako to funguje

Ak náhodou letíte so spoločnosťou SunExpress a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. A ako na to? Je to jednoduché. Stačí navštíviť našu stránku Refundio.com a vyplniť formulár a požiadať o odškodnenie. My sa potom postaráme o všetky ďalšie kroky. Preveríme váš nárok na odškodnenie, budeme komunikovať s leteckou spoločnosťou a budeme vás informovať o stave vašej žiadosti. A čo je najlepšie? Ak sa rozhodnete využiť naše služby, nemusíte sa o nič starať. Postaráme sa o všetky právne záležitosti a vy sa môžete venovať svojim plánom.

Náhrada za zrušenie letu SunExpress - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť veľmi nepríjemné a môže vám prekaziť vaše plány. Ale nebojte sa, nariadenie EÚ č. 261/2004 vám pomôže. Ak spoločnosť SunExpress zruší váš let, môžete mať nárok na odškodnenie až do výšky 600 EUR. Ako ju získať? Stačí nás kontaktovať na Refundio.sk. Vyplníte formulár a my sa postaráme o zvyšok. Zistíme, či máte nárok na odškodnenie, a ak áno, začneme vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou. Budeme vás informovať na každom kroku a zabezpečíme, aby ste dostali odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia závisí od dĺžky letu a môže sa pohybovať od 250 EUR do 600 EUR. Pri letoch do 1500 km je to 250 EUR, pri letoch od 1500 do 3500 km je to 400 EUR a pri letoch nad 3500 km môžete dostať až 600 EUR. Príkladom môže byť let z Prahy do Antalye, ktorý je dlhý viac ako 2000 km, takže by ste mali nárok na 400 EUR. Ale ak letíte napríklad z Prahy do Bangkoku, čo je viac ako 3500 km, môžete mať nárok na celých 600 €. To je veľa peňazí, ktoré môžete použiť na ďalšie cestovanie alebo na čokoľvek, čo vás baví.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Nárok na odškodnenie máte, ak váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený alebo ak je overbooked. Ale pozor, nie vždy máte nárok na odškodnenie. Ak je meškanie alebo zrušenie letu spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, napríklad zlým počasím, štrajkom alebo nepredvídanými udalosťami, ktoré letecká spoločnosť nemôže ovplyvniť, odškodnenie nedostanete. Ďalším príkladom, kedy nemáte nárok na odškodnenie, je, ak vám letecká spoločnosť oznámi zrušenie letu najmenej 14 dní pred plánovaným odletom. A ak vám letecká spoločnosť ponúkne alternatívny let, ktorým sa dostanete do cieľovej destinácie v podobnom čase ako pôvodne plánovaným letom, tiež nemáte nárok na odškodnenie.

Ako získam náhradu za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti SunExpress?

Môžete sa pokúsiť získať odškodnenie priamo od spoločnosti SunExpress, ale prečo si zbytočne komplikovať život? Na Refundio.com vám ponúkame jednoduchý a efektívny spôsob, ako získať odškodnenie. Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o zvyšok. Náš tím má bohaté skúsenosti s riešením kompenzácií a presne vieme, ako postupovať v styku s leteckými spoločnosťami, aby ste získali to, čo vám právom patrí. Navyše, ak si vyberiete naše služby, nebudete platiť žiadne poplatky vopred. Zaplatíte nám len vtedy, ak úspešne získame odškodnenie.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak sa stane, že spoločnosť SunExpress zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nestrácajte nádej. V Refundio.sk sme pripravení vám pomôcť. Stačí vyplniť náš formulár a my sa pustíme do práce. Budeme vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou, pripravíme všetky potrebné dokumenty a budeme vás informovať o každom kroku procesu. Náš tím má skúsenosti s riešením aj tých najzložitejších prípadov a nebojíme sa postaviť leteckým spoločnostiam, aby sme vám zabezpečili odškodnenie, ktoré vám právom patrí. A ak bude treba, sme pripravení obhájiť váš nárok na odškodnenie na súde.

Ak ste zažili meškanie alebo zrušenie letu so spoločnosťou SunExpress, neváhajte využiť naše služby na Refundio.com. Sme tu, aby sme vám pomohli získať to, na čo máte nárok. Či už ide o oneskorený let, zrušený let alebo zmeškaný nadväzujúci let, sme tu, aby sme vám pomohli na každom kroku.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť