Swiss Air: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je ako ochranný štít pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak váš let s odletom z EÚ alebo s európskou leteckou spoločnosťou mešká, je zrušený alebo ak dôjde k overbookingu, máte právo požadovať finančnú náhradu. Toto nariadenie vás chráni a zabezpečuje, aby letecké spoločnosti boli zodpovedné za spôsobené nepríjemnosti.

V praxi to znamená, že ak sa ocitnete v situácii, keď váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený bez predchádzajúceho upozornenia alebo vám bol odmietnutý nástup na palubu z dôvodu nadmerného rezervovania, môžete požiadať o odškodnenie. Je dôležité vedieť, že nariadenie sa vzťahuje na všetky lety, ktoré štartujú z letiska v EÚ, alebo na lety do EÚ s európskym dopravcom.

Odškodnenie za meškanie letu Swiss Air - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Swiss Air a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Dôležité je, že meškanie sa počíta na základe času príletu, nie odletu. Ak sa vám to stane, môžete požiadať o odškodnenie priamo spoločnosť Swiss Air alebo nás kontaktujte na adrese Refundio.sk a my sa o všetko postaráme za vás.

Je to jednoduché - stačí nám poskytnúť údaje o vašom lete a my preveríme, či máte nárok na kompenzáciu. Ak áno, vybavíme za vás všetku komunikáciu s leteckou spoločnosťou a postaráme sa, aby ste dostali to, čo vám právom patrí. A čo je najlepšie, ak neuspejeme, nič nám nezaplatíte.

Odškodnenie za zrušenie letu Swiss Air - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu je vždy stresujúce, ale ak letíte so spoločnosťou Swiss Air a váš let je zrušený menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, môžete mať nárok na odškodnenie. V tomto prípade je dôležité, aby ste si uchovali všetky dokumenty a informácie o lete, ktoré vám pomôžu uplatniť si nárok na odškodnenie. A ak si nie ste istí, ako to urobiť, náš tím na Refundio.sk vám rád pomôže.

Ak sa stane, že váš let bude zrušený a vy ste neboli včas informovaní alebo vám nebola ponúknutá náhradná doprava, máte nárok na odškodnenie. Postup je podobný ako v prípade meškania letu - poskytnete nám informácie o svojom lete a my sa postaráme o zvyšok. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie, takže sa môžete sústrediť na dôležitejšie veci, zatiaľ čo my sa postaráme o vaše nároky.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu a môže dosiahnuť až 600 EUR. Tu je niekoľko príkladov, ako môže vyzerať odškodnenie v závislosti od dĺžky letu:

  • Pri letoch do 1 500 km môže odškodnenie dosiahnuť až 250 EUR. Predstavte si, že letíte z Prahy do Paríža a váš let je zrušený. V tomto prípade by ste mali nárok na 250 EUR.
  • Pri letoch v rámci EÚ nad 1500 km alebo pri všetkých ostatných letoch od 1500 do 3500 km môže byť odškodnenie až 400 EUR. Napríklad pri meškaní letu z Prahy do Madridu o viac ako tri hodiny by vás to mohlo stáť 400 EUR.
  • V prípade letov mimo EÚ dlhších ako 3500 km môže odškodnenie dosiahnuť až 600 EUR. To znamená, že ak letíte z Prahy do New Yorku a váš let je zrušený, môžete žiadať až 600 EUR.

Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú maximálne a vaše skutočné odškodnenie môže byť nižšie v závislosti od konkrétnych okolností vášho letu.

Kedy je odškodnenie splatné

Odškodnenie je splatné, ak sú splnené podmienky nariadenia EÚ č. 261/2004. Na odškodnenie však nemáte nárok, ak:

  1. let je zrušený z dôvodu mimoriadnych okolností, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky, ktoré nemožno predvídať a ktoré sú mimo kontroly leteckej spoločnosti.
  2. O zrušení letu ste informovaní viac ako 14 dní pred plánovaným odletom, čo leteckej spoločnosti poskytuje dostatok času na zmenu letových plánov.
  3. Ak váš let mešká, do cieľovej destinácie dorazíte s meškaním menej ako tri hodiny, čo sa podľa nariadenia považuje za prijateľné meškanie.

Okrem toho, ak vám bola ponúknutá alternatívna doprava, ktorá vás dopraví do cieľovej destinácie s minimálnym meškaním, alebo ak bol let zrušený z dôvodov, ktoré sa považujú za "nevyhnutné" pre bezpečnosť letu, tiež nemáte nárok na odškodnenie. Je dôležité poznamenať, že každý prípad je jedinečný a môže si vyžadovať individuálne posúdenie.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu Swiss Air?

Získanie odškodnenia môže byť náročné, ale máte dve možnosti. Môžete to skúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Swiss Air alebo môžete využiť naše služby na adrese Refundio.sk. Postaráme sa o všetko za vás, od vyplnenia formulára až po komunikáciu s leteckou spoločnosťou.

Ak sa rozhodnete ísť cestou vlastnej žiadosti, budete musieť vyplniť formulár na webovej stránke spoločnosti Swiss Air a poskytnúť všetky potrebné informácie a dokumenty. Tento proces môže byť časovo náročný a vyžaduje si starostlivé sledovanie. Na druhej strane, ak sa rozhodnete pre naše služby, ušetríte čas a energiu. Naši odborníci majú bohaté skúsenosti so žiadosťami o odškodnenie a vedia, ako efektívne rokovať s leteckými spoločnosťami.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak vám letecká spoločnosť odmietne odškodnenie, nezúfajte. Môžete nás kontaktovať na adrese Refundio.sk. Naši odborníci preskúmajú váš prípad, zistia, či máte nárok na odškodnenie, a ak áno, urobíme všetko pre to, aby ste ho dostali. Stačí vyplniť náš jednoduchý formulár a my sa postaráme o zvyšok.

Ak sa stretnete s odmietnutím, je dôležité nevzdávať sa. Mnohí cestujúci sa domnievajú, že keď letecká spoločnosť raz odmietne kompenzáciu, je to konečné rozhodnutie. Nie je to však pravda. S našou pomocou môžete podať sťažnosť a my vám pomôžeme preukázať váš nárok na odškodnenie. Náš tím má skúsenosti s riešením aj tých najzložitejších prípadov a sme pripravení pomôcť vám v každej situácii.

Ak ste zažili meškanie alebo zrušenie letu so spoločnosťou Swiss Air, neváhajte využiť naše služby na Refundio.sk. Sme tu, aby sme vám pomohli získať odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť