TAP Air Portugal: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak váš let odlietajúci z EÚ mešká, je zrušený alebo ak dôjde k overbookingu, máte nárok na odškodnenie. A to až do výšky 600 EUR! Dôležité je, že toto nariadenie sa vzťahuje na všetky letecké spoločnosti vrátane TAP Air Portugal. Ešte dôležitejšie je však vedieť, ako a kedy máte nárok na odškodnenie. Naša stránka žiadosť o odškodnenie vám poskytne všetky potrebné informácie v angličtine, aby bolo vaše rozhodnutie čo najjednoduchšie.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti TAP Air Portugal - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou TAP Air Portugal a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Ako to funguje? Stačí kontaktovať leteckú spoločnosť alebo využiť službu, ako sme my na adrese Refundio.sk, a my sa o všetko postaráme za vás. Na našej stránke Oneskorený let nájdete podrobné pokyny, ako postupovať, aby ste získali odškodnenie, na ktoré máte nárok. Nezabudnite, že odškodnenie sa nevzťahuje na situácie, keď dôjde k meškaniu z dôvodov, ktoré nemôžete ovplyvniť, napríklad z dôvodu mimoriadnych okolností.

Odškodnenie za zrušený let spoločnosti TAP Air Portugal - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť ešte nepríjemnejšie ako jeho meškanie. Aj v tomto prípade však máte nárok na odškodnenie, ak ste boli o zrušení letu informovaní menej ako 14 dní pred plánovaným odletom. Aj v tomto prípade si môžete kompenzáciu vybaviť sami alebo ju prenechať na nás na adrese Refundio.sk. Naša stránka zrušený let vám poskytne všetky potrebné informácie o tom, čo robiť, ak sa ocitnete v tejto nepríjemnej situácii. Nezabudnite, že aj v prípade zrušenia letu existujú výnimky, kedy sa náhrada neposkytuje, napríklad mimoriadne okolnosti.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km až do výšky 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km až do výšky 600 EUR. Ak napríklad letíte z Prahy do Lisabonu a váš let je zrušený, môžete mať nárok na 400 EUR. Ak je váš let dlhší ako 3 500 km, napríklad z Prahy do Ria de Janeiro, a dôjde k meškaniu, môžete mať nárok až na 600 EUR. Tieto informácie a ďalšie príklady nájdete na našej stránke nárok na odškodnenie.

Kedy sa vypláca náhrada škody

Odškodnenie je splatné, ak sú splnené podmienky nariadenia EÚ č. 261/2004. Nárok na odškodnenie však nemáte v prípade mimoriadnych okolností, ako sú zlé počasie alebo štrajky. Ďalším príkladom je, ak ste o zrušení letu informovaní v dostatočnom predstihu. Ak letíte z krajiny mimo EÚ do EÚ leteckou spoločnosťou mimo EÚ, tiež nemáte nárok na náhradu. Viac informácií o situáciách, v ktorých nemáte nárok na odškodnenie, nájdete na našej stránke mimoriadne okolnosti.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti TAP Air Portugal?

O odškodnenie môžete požiadať priamo spoločnosť TAP Air Portugal alebo to môžete nechať na nás. Na stránke Refundio.sk vám pomôžeme s celým procesom a zabezpečíme, aby ste dostali to, čo vám právom patrí. Ak sa rozhodnete požiadať o odškodnenie sami, môžete sa stretnúť s množstvom administratívnych prekážok a dlhým čakaním. My vám ponúkame jednoduché riešenie: vyplníte náš formulár a o zvyšok sa postaráme my. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť TAP Air Portugal zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. Kontaktujte nás a my sa postaráme o všetko, čo potrebujete. Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o zvyšok. Náš tím má bohaté skúsenosti s vyjednávaním s leteckými spoločnosťami a pozná všetky triky, ako dosiahnuť schválenie vášho odškodnenia. Ak sa stretnete s odmietnutím, nebojte sa nás kontaktovať, pretože máme všetky znalosti a skúsenosti, aby sme vám pomohli.

Ak ste sa počas letu so spoločnosťou TAP Air Portugal stretli s problémami, neváhajte využiť naše služby. V Refundio.sk sme pripravení pomôcť vám získať odškodnenie, na ktoré máte oprávnený nárok. Či už ide o meškanie letu, zrušený let alebo zmeškaný nadväzujúci let, sme tu pre vás. Naše služby sú rýchle, efektívne a predovšetkým pre vás bezproblémové.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť