British Airways: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak váš let odlietajúci z EÚ alebo s európskou leteckou spoločnosťou mešká, je zrušený alebo ak dôjde k overbookingu, môžete mať nárok na finančnú náhradu. A to nie je všetko! Ak bol váš let zrušený a vy ste boli informovaní menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, máte tiež nárok na odškodnenie.

Toto nariadenie je základom ochrany práv cestujúcich v EÚ a zabezpečuje, aby letecké spoločnosti niesli zodpovednosť za všetky spôsobené nepríjemnosti. Ak ste sa ocitli v situácii, keď váš let meškal viac ako 3 hodiny, bol zrušený alebo ste nemohli nastúpiť do lietadla z dôvodu nadmernej rezervácie, máte nárok na odškodnenie, ktoré vám môže výrazne zmierniť nepríjemnosti spojené s cestou.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti British Airways - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou British Airways a váš let má meškanie 3 hodiny alebo viac, môžete mať nárok na odškodnenie. Dôležité je, že meškanie sa počíta podľa času príletu, nie odletu. Ako to urobiť? Nárok si môžete uplatniť priamo u leteckej spoločnosti alebo nás kontaktujte na adrese Refundio.sk, kde vám s celým procesom pomôžeme.

Meškanie letu môže byť spôsobené mnohými faktormi, od technických problémov až po zlé počasie. Ak meškanie nebolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, máte nárok na odškodnenie. Náš tím na Refundio.com je tu, aby vám pomohol krok za krokom prejsť procesom žiadosti o odškodnenie a zabezpečiť, aby ste dostali to, čo vám patrí.

Kompenzácia za zrušenie letu British Airways - kedy a ako funguje

Ak spoločnosť British Airways zruší váš let, môžete mať nárok na odškodnenie, ak vám bolo zrušenie letu oznámené menej ako 14 dní pred plánovaným odletom. V takom prípade môžete požiadať o odškodnenie priamo leteckú spoločnosť, alebo nás môžete kontaktovať na adrese Refundio.sk, kde vám s celým procesom pomôžeme.

Zrušenie letu môže byť veľmi nepríjemné, najmä ak ide o dôležitú cestu alebo dovolenku. V takýchto chvíľach je dobré vedieť, že máte niekoho, kto vám pomôže získať kompenzáciu, ktorá vám môže aspoň čiastočne nahradiť stratený čas a nepríjemnosti. V spoločnosti Refundio.sk sa špecializujeme na pomoc cestujúcim získať odškodnenie za zrušené lety bez zbytočných komplikácií a stresu.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu:

  • Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR.
  • Pri letoch v rámci EÚ dlhších ako 1500 km alebo pri ostatných letoch dlhších ako 1500 až 3500 km môže byť odškodnenie až do výšky 400 EUR.
  • Pri letoch mimo EÚ nad 3500 km môže byť odškodnenie až do výšky 600 EUR.

Príklady:

  • Let z Prahy do Londýna (približne 1030 km) môže v prípade meškania znamenať odškodnenie vo výške 250 EUR.
  • Let z Prahy do Madridu môže v prípade zrušenia znamenať odškodnenie 400 EUR.
  • Let z Prahy do New Yorku (približne 6600 km) by v prípade meškania mohol znamenať odškodnenie vo výške 600 EUR.

Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú stanovené nariadením EÚ a nezávisia od ceny letenky. To znamená, že aj keď ste za letenku zaplatili menej, môžete dostať plnú náhradu. Bez ohľadu na to, či je váš let krátky alebo dlhý, máte nárok na spravodlivé odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Na odškodnenie máte nárok, ak je váš let oneskorený, zrušený alebo preplnený, a to všetko bez mimoriadnych okolností, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky. Na náhradu škody nemáte nárok, ak:

ste o zrušení letu informovaní viac ako 14 dní pred odletom.1. let je zrušený v dôsledku mimoriadnych okolností, ktoré letecká spoločnosť nemôže ovplyvniť.2. Let má meškanie a do cieľovej destinácie dorazí s meškaním menej ako 3 hodiny.

Je dôležité si uvedomiť, že nariadenie EÚ č. 261/2004 slúži na ochranu práv cestujúcich, a to aj v prípade, ak letecká spoločnosť tvrdí, že za meškanie alebo zrušenie letu nie je zodpovedná. Ak sa stretnete so zamietnutím vašej žiadosti o náhradu škody a spĺňate podmienky nariadenia, máte právo domáhať sa svojich práv. V tomto prípade vám môže pomôcť náš tím Refundio.sk.

Ako získať odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti British Airways?

Máte dve možnosti. Prvou je podať žiadosť o odškodnenie priamo u spoločnosti British Airways. Druhou, a podľa nášho názoru oveľa jednoduchšou, je nechať všetko na nás na Refundio.sk. Naše služby sú jednoduché a bezproblémové. Vyplníte formulár a my sa o všetko postaráme. A čo viac? Neúčtujeme si žiadne poplatky vopred. Platíte až po úspešnom získaní odškodnenia.

Proces získania odškodnenia môže byť náročný a zdĺhavý, najmä ak sa nevyznáte v právnych postupoch a predpisoch. V spoločnosti Refundio.com ponúkame kompletné služby, od posúdenia vášho nároku, cez komunikáciu s leteckou spoločnosťou až po zabezpečenie právneho zastupovania v prípade potreby. Naším cieľom je čo najviac zjednodušiť a zefektívniť tento proces, aby ste mohli získať odškodnenie, na ktoré máte nárok, bez zbytočných problémov.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak vám spoločnosť British Airways odmietne odškodnenie, nezúfajte. Môžete nás kontaktovať na adrese Refundio.sk. Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o zvyšok. Budeme vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou a pokúsime sa získať odškodnenie, na ktoré máte nárok. Náš tím má bohaté skúsenosti s vyjednávaním o odškodnení a vieme, ako to urobiť, aby sme pre vás získali čo najlepšiu dohodu.

Ak letecká spoločnosť vašu žiadosť o odškodnenie zamietne, môže to byť z viacerých dôvodov. Niekedy môže byť zamietnutie založené na nesprávnom výklade nariadenia alebo na nesprávnych informáciách. V takýchto prípadoch je dôležité, aby ste mali niekoho, kto pozná vaše práva a dokáže účinne komunikovať s leteckou spoločnosťou. V Refundio.sk sa nebojíme postaviť za vaše práva a zabezpečiť, aby ste dostali to, čo vám právom patrí.

Ak máte ďalšie otázky týkajúce sa odškodnenia za oneskorený alebo zrušený let, alebo ak ste zmeškali nadväzujúci let, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu, aby sme vám pomohli získať to, čo vám právom patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť