Emirates Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Ak sa vám stane, že máte meškanie letu alebo je dokonca let zrušený, môžete mať nárok na finančnú náhradu. A to nie je všetko! Týka sa to aj prípadu overbooked - teda ak je váš let preplnený a vy nemôžete nastúpiť pre nedostatok miest. Nariadenie EÚ č. 261/2004 má zabezpečiť, aby sa vaše práva ako cestujúceho neignorovali a aby ste dostali spravodlivú náhradu.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Emirates Airlines - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Emirates Airlines a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to jednoduché - stačí vyplniť formulár na našej webovej stránke a my sa o všetko postaráme. Nielenže vám pomôžeme vyplniť všetky potrebné dokumenty, ale budeme vo vašom mene komunikovať aj s leteckou spoločnosťou. Stačí, ak nám poskytnete informácie o svojom lete a my sa postaráme o zvyšok. Ak máte nárok na odškodnenie, postaráme sa o to, aby ste ho dostali.

Odškodnenie za zrušenie letu spoločnosti Emirates Airlines - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu je vždy nepríjemnosťou, ale so spoločnosťou Emirates Airlines a naším tímom to nemusí byť bolesť hlavy. Ak je váš let zrušený menej ako 14 dní pred odletom, máte nárok na kompenzáciu. Ako to urobíte? Stačí navštíviť našu stránku zrušený let a my vám pomôžeme. Nielenže vám poskytneme všetky potrebné informácie, ale pomôžeme vám aj s celým procesom od začiatku do konca. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km až 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km môžete dostať až 600 EUR. Ak napríklad letíte z Prahy do Dubaja a váš let je zrušený, môžete mať nárok na 600 EUR. Ale nielen to, ak vaša cesta pozostáva z viacerých úsekov a zmeškáte prestupný let z dôvodu meškania jedného letu, môžete mať nárok aj na odškodnenie za tento nepríjemný zážitok.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Na odškodnenie máte nárok, ak je váš let oneskorený, zrušený alebo preplnený. Ale pozor, nie vždy máte nárok na odškodnenie. Ak za problémy s letom môžu mimoriadne okolnosti, napríklad zlé počasie alebo štrajk, odškodnenie nedostanete. Ďalšou situáciou, kedy nemáte nárok na odškodnenie, je, ak vás letecká spoločnosť informuje o zrušení letu viac ako 14 dní pred plánovaným odletom alebo ak vám ponúkne alternatívny let, ktorý vám umožní prísť do cieľovej destinácie s minimálnym meškaním.

Ako získam odškodnenie za oneskorený alebo zrušený let spoločnosti Emirates Airlines?

Máte dve možnosti. Môžete sa o to pokúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Emirates Airlines alebo to môžete nechať na nás. Naše služby sú jednoduché a bezproblémové. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Budeme vaším zástupcom vo všetkej komunikácii s leteckou spoločnosťou a postaráme sa o to, aby ste dostali odškodnenie, na ktoré máte nárok. Náš tím má bohaté skúsenosti s riešením takýchto situácií a pracuje pre vás, aby ste nemuseli tráviť hodiny vybavovaním papierov.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak vám letecká spoločnosť Emirates Airlines odmietne poskytnúť odškodnenie, nezúfajte. My v Refundio.sk vám môžeme pomôcť. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o celý proces postaráme za vás. Navštívte našu stránku Žiadosť o odškodnenie a dozviete sa viac. Naše služby zahŕňajú nielen podanie žiadosti, ale v prípade potreby aj právne zastupovanie. S nami máte väčšiu šancu získať odškodnenie, ktoré si zaslúžite.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť