Marabu Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s problémami. Jednoducho povedané, ak váš let so spoločnosťou Marabu Airlines alebo inou leteckou spoločnosťou EÚ mešká, je zrušený alebo vás postihne overbooking, môžete mať nárok na finančnú náhradu. A to nie je všetko! Ak váš let mešká z dôvodu zmeškaného prestupu, máte nárok na pomoc a odškodnenie aj v tomto prípade.

Toto nariadenie sa vzťahuje na lety s odletom z EÚ alebo príletom do EÚ s leteckou spoločnosťou registrovanou v EÚ. Ak sa ocitnete v situácii, keď váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený bez predchádzajúceho oznámenia alebo ak nemôžete nastúpiť do lietadla z dôvodu preplnenia, máte nárok na odškodnenie, ktoré môže byť až do výšky 600 EUR. Je dôležité vedieť, že nariadenie chráni vaše práva a my v Refundio.sk vám ich pomôžeme uplatniť.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Marabu Airlines - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Marabu Airlines a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je dôležité, aby meškanie nebolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky, pretože v týchto prípadoch nemáte nárok na odškodnenie.

Meškanie letu môže byť nepríjemným zážitkom, najmä ak máte naplánované dôležité stretnutia alebo sa tešíte na dovolenku. V takýchto prípadoch je dobré vedieť, že máte nárok na určitú formu odškodnenia. Letecká spoločnosť Marabu Airlines by vám mala poskytnúť informácie o vašom nároku na odškodnenie a mala by tiež zabezpečiť potrebné opatrenia, ako napríklad občerstvenie, komunikáciu a v prípade potreby aj ubytovanie.

Odškodnenie za zrušenie letu spoločnosťou Marabu Airlines - kedy a ako funguje

Ak spoločnosť Marabu Airlines zruší váš let a neinformuje vás o tom aspoň 14 dní vopred, máte nárok na náhradu škody. Rovnako ako v prípade meškania nesmie ísť o mimoriadne okolnosti. V takom prípade máte nárok na pomoc a náhradu, ktorá môže zahŕňať náhradný let.

Zrušenie letu môže spôsobiť značné nepríjemnosti a zmeniť vaše plány. V takýchto situáciách je dôležité poznať svoje práva a vedieť, ako postupovať, aby sa zabezpečilo ich dodržiavanie. Spoločnosť Marabu Airlines by mala ponúknuť náhradný let alebo vrátenie peňazí, ak let nie je možné preplánovať. Okrem toho, ak ste boli o zrušení letu informovaní menej ako 7 dní pred plánovaným odletom a náhradný let vám nevyhovuje, môžete mať nárok na náhradu škody.

Na akú výšku náhrady má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch v rámci EÚ nad 1 500 km alebo pri medzinárodných letoch od 1 500 do 3 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 400 EUR a pri letoch mimo EÚ nad 3 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 600 EUR. Ak napríklad letíte z Prahy do Madridu a váš let je zrušený, môžete mať nárok na 400 EUR.

Ak ide o dlhší let, napríklad z Prahy do New Yorku, a je zrušený alebo mešká, vaša kompenzácia môže byť až 600 EUR. Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú stanovené nariadením EÚ a sú pevné bez ohľadu na cenu vašej letenky. To znamená, že aj keď ste za letenku zaplatili menej, môžete dostať plnú náhradu.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Na odškodnenie máte nárok, ak váš let s leteckou spoločnosťou Marabu Airlines mešká viac ako tri hodiny, je zrušený alebo preplnený. Nárok na odškodnenie však nemáte, ak:

ste o zrušení letu informovaní viac ako 14 dní vopred.1. Oneskorenie alebo zrušenie letu je spôsobené mimoriadnymi okolnosťami.2. Neprihlásite sa včas.

Okrem týchto situácií nemáte nárok na kompenzáciu ani v prípade, ak letíte s neeurópskou leteckou spoločnosťou z destinácie mimo EÚ. Je tiež dôležité si uvedomiť, že ak na mieste prijmete nejakú formu kompenzácie priamo od leteckej spoločnosti, napríklad cestovné poukážky alebo bonusové body, môže to mať vplyv na váš nárok na finančnú kompenzáciu.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Marabu Airlines?

Máte dve možnosti. Prvou je obrátiť sa priamo na spoločnosť Marabu Airlines a požiadať o kompenzáciu. Druhou a oveľa jednoduchšou možnosťou je nechať všetko na nás na adrese Refundio.sk. Postaráme sa o všetky kroky za vás a zabezpečíme, aby ste dostali to, čo vám právom patrí.

Ak sa rozhodnete požiadať o odškodnenie sami, môže to byť časovo náročný a stresujúci proces. Budete musieť zhromaždiť všetky potrebné dokumenty, vyplniť formuláre a prípadne komunikovať s leteckou spoločnosťou, ktorá môže vašu žiadosť zamietnuť alebo ignorovať. Na druhej strane, ak využijete služby Refundio.sk, ušetríte si veľa času a energie. O všetko sa postaráme a budeme vás informovať o stave vašej reklamácie.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť náhradu škody zamietne?

Ak spoločnosť Marabu Airlines vašu žiadosť o odškodnenie zamietne, nezúfajte. My v Refundio.sk sme tu, aby sme vám pomohli. Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o zvyšok. Budeme rokovať s leteckou spoločnosťou a pokúsime sa získať odškodnenie, na ktoré máte nárok.

V prípade zamietnutia je dôležité nevzdávať sa. Mnohí cestujúci sa domnievajú, že keď letecká spoločnosť raz odmietne odškodnenie, je to konečné rozhodnutie. Nie je to však pravda. S našou pomocou môžete podať sťažnosť a my sa pokúsime dosiahnuť spravodlivé riešenie vašej situácie. Máme skúsenosti s vyjednávaním s leteckými spoločnosťami a poznáme právne postupy, ktoré môžu zvýšiť šance na úspech vašej žiadosti.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa odškodnenia za oneskorený alebo zrušený let, neváhajte navštíviť našu stránku Refundio.sk, kde nájdete všetky potrebné informácie. So službou Refundio.com je získanie odškodnenia od spoločnosti Marabu Airlines jednoduché a bezproblémové.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť