TUI Airways: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je ako váš osobný ochranca v nehostinnom svete leteckej dopravy. Keď sa stretnete s nepríjemnosťami, ako je meškanie, zrušenie alebo prebookovanie, toto nariadenie stojí na vašej strane. V zásade platí, že ak cestujete z ktoréhokoľvek letiska v EÚ alebo s európskou leteckou spoločnosťou a váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený alebo vám bol odmietnutý nástup do lietadla z dôvodu nadmerného počtu miest, môžete mať nárok na finančnú kompenzáciu. A to až do výšky 600 EUR na osobu!

Je dôležité vedieť, že nariadenie sa vzťahuje aj na zmeškanie prestupného letu, ak sú oba lety súčasťou tej istej rezervácie. To znamená, že ak zmeškáte ďalší let z dôvodu meškania prvého letu, môžete mať nárok na odškodnenie aj za tento nadväzujúci let. Viac informácií o tom, ako toto nariadenie funguje a ako si môžete uplatniť nárok na odškodnenie, nájdete na našej webovej stránke.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti TUI Airways - kedy a ako to funguje

Ak spoločnosť TUI Airways oneskorí váš let, môže to narušiť vaše plány a spôsobiť vám nepríjemnosti. Nezúfajte však, máte svoje práva. Ak je meškanie dlhšie ako tri hodiny a let sa uskutočňuje v rámci EÚ alebo ho prevádzkuje európska letecká spoločnosť, môžete mať nárok na odškodnenie. Ako požiadať o odškodnenie? Najprv sa uistite, že vaša situácia spĺňa podmienky nariadenia EÚ č. 261/2004. Potom sa môžete obrátiť priamo na spoločnosť TUI Airways a požiadať o odškodnenie, alebo môžete využiť služby, ako napríklad Refundio.sk, ktoré vám s týmto procesom pomôžu. Vyplnením nášho formulára začnete proces a my sa postaráme o zvyšok. Budeme s vami komunikovať a informovať vás o priebehu vybavovania vašej žiadosti.

Náhrada za zrušenie letu spoločnosti TUI Airways - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť ešte stresujúcejšie ako jeho meškanie. Aj tu však máte svoje práva. Ak spoločnosť TUI Airways zruší váš let a včas vás na to neupozorní, môžete mať nárok na odškodnenie. Dôležité je, že musíte byť informovaní menej ako 14 dní pred plánovaným odletom. Ak sa tak nestane, môžete požiadať o odškodnenie, ktoré môže byť až do výšky 600 EUR na osobu. Ako to urobiť? Môžete sa obrátiť priamo na spoločnosť TUI Airways, ale prečo sa namáhať, keď to za vás môže urobiť Refundio.sk? Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o všetky právne kroky. Ušetríte si čas a nervy a zvýšite svoje šance na úspech.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia závisí od vzdialenosti letu. Pri letoch do 1500 km môžete získať 250 eur, pri letoch od 1500 do 3500 km je to 400 eur a pri letoch nad 3500 km môžete získať 600 eur. Predstavte si, že letíte z Prahy do Barcelony a váš let je zrušený. Táto trasa je dlhá približne 1350 km, takže by ste mali nárok na 250 eur. Ak by ste leteli z Prahy do Dubaja, čo je viac ako 4500 km, mohli by ste očakávať náhradu 600 eur. To nie je zlé, však? A to je všetko, čo môžete dostať, ak váš let bezdôvodne mešká alebo ho letecká spoločnosť zruší.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Na odškodnenie máte nárok, ak dôjde k výraznému meškaniu, zrušeniu letu alebo ak vám bol odmietnutý nástup do lietadla z dôvodu nadmerného počtu rezervácií. Ale pozor, existujú výnimky. Ak letecká spoločnosť dokáže, že meškanie alebo zrušenie letu bolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, napríklad extrémnymi poveternostnými podmienkami, politickou nestabilitou alebo bezpečnostnými rizikami, náhradu nedostanete. Ďalšou situáciou, kedy nemáte nárok na odškodnenie, je, ak vám letecká spoločnosť ponúkne alternatívny let, ktorý vás dopraví do cieľovej destinácie s minimálnym meškaním.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti TUI Airways?

Máte dve možnosti: buď sa môžete pokúsiť dohodnúť na odškodnení priamo so spoločnosťou TUI Airways sami, alebo môžete využiť služby Refundio.sk. Ak si vyberiete druhú možnosť, ušetríte si veľa času a energie. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie. S nami máte väčšiu šancu na úspech a môžete sa spoľahnúť, že urobíme všetko pre to, aby ste dostali to, čo vám patrí.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak sa spoločnosť TUI Airways rozhodne zamietnuť vašu žiadosť o odškodnenie, neznamená to koniec vašej cesty. Môžete nás kontaktovať na adrese Refundio.sk a my vám pomôžeme. Postup je jednoduchý: vyplníte náš formulár, my posúdime vašu situáciu a ak máte nárok na odškodnenie, začneme vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou. Budeme vás priebežne informovať o stave vašej žiadosti a bojovať za vaše práva až do konca.

Teraz, keď už viete, ako na to, je čas získať odškodnenie, ktoré vám právom patrí za váš oneskorený alebo zrušený let so spoločnosťou TUI Airways. S Refundio.sk to bude hračka. Nechajte si poradiť od profesionálov a získajte to, čo vám patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť