Aegean Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je pre cestujúcich ako ochranný štít, ktorý zaručuje, že ak sa niečo pokazí, nie ste na to sami. Ak sa vám stane, že váš let mešká, zmeškáte prípojný let alebo dokonca ak je váš let zrušený, môžete mať nárok na finančnú náhradu. A to nie je všetko! Ak vás postihne overbooking, t. j. situácia, keď je let preplnený a vy nemôžete nastúpiť na palubu, máte tiež nárok na odškodnenie.

Nariadenie EÚ č. 261/2004 je jednoduché a jasné. Ak letíte z letiska EÚ alebo s európskou leteckou spoločnosťou a váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený alebo nemôžete letieť z dôvodu nadmernej rezervácie, máte právo na odškodnenie. Toto nariadenie vás chráni a zabezpečuje, aby letecké spoločnosti plnili svoje povinnosti voči cestujúcim.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Aegean Airlines - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou Aegean Airlines a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to jednoduché - stačí vyplniť formulár na našej webovej stránke a my sa o všetko postaráme. Odškodnenie od spoločnosti Aegean Airlines môže dosiahnuť až 600 EUR na osobu!

Meškanie letu môže byť nepríjemným zážitkom, ale vďaka nariadeniu EÚ č. 261/2004 si môžete byť istí, že nie ste bez pomoci. Či už ste na dovolenke alebo na služobnej ceste, meškanie letu môže narušiť vaše plány. Vďaka odškodneniu však môžete získať aspoň určitú náhradu za stratený čas a nepríjemnosti.

Odškodnenie za zrušenie letu spoločnosti Aegean Airlines - kedy a ako funguje

Ak spoločnosť Aegean Airlines zruší váš let, máte nárok na odškodnenie, ak ste o zrušení letu neboli informovaní aspoň 14 dní pred plánovaným odletom. V tomto prípade môžete požiadať o kompenzáciu priamo leteckú spoločnosť alebo ju prenechať nám na Refundio.sk.

Zrušenie letu môže byť ešte stresujúcejšie ako jeho meškanie. Plány sa menia, rezervácie sa rušia a často musíte nájsť alternatívny spôsob, ako sa dostať tam, kam potrebujete. Náhrada škody od spoločnosti Aegean Airlines vám môže pomôcť pokryť časť týchto nákladov a poskytnúť vám finančnú úľavu v tejto nepríjemnej situácii.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu:

  • Pri letoch do 1 500 km môže odškodnenie dosiahnuť až 250 EUR.
  • Pri letoch od 1 500 do 3 500 km môže byť odškodnenie až 400 EUR.
  • Pri letoch dlhších ako 3 500 km môže odškodnenie dosiahnuť až 600 EUR.

Príklady:

  • Let z Prahy do Viedne (približne 278 km) - odškodnenie až 250 EUR.
  • Let z Prahy na Rhodos (približne 2000 km) - odškodnenie až 400 EUR.
  • Let z Prahy do Bangkoku (viac ako 6000 km) - odškodnenie až do výšky 600 EUR.

Tieto sumy sú stanovené nariadením EÚ a majú odrážať rozsah nepríjemností, ktoré cestujúci zažili. Bez ohľadu na to, či ide o krátky skok alebo dlhý medzikontinentálny let, máte nárok na spravodlivé odškodnenie. A so službou Refundio.sk je získanie tejto kompenzácie jednoduché a bezproblémové.

Kedy je náhrada škody splatná

Náhrada je splatná, keď:

Na náhradu škody však nemáte nárok, ak:

  • nastali mimoriadne okolnosti, napríklad zlé počasie alebo štrajky.
  • O zrušení letu ste boli informovaní viac ako 14 dní pred odletom.
  • Let bol zrušený počas vášho presunu a nemal vplyv na váš príchod do cieľovej destinácie.

Je dôležité poznamenať, že hoci sa môže zdať, že máte nárok na náhradu škody, existujú situácie, keď letecká spoločnosť nie je povinná vám náhradu škody poskytnúť. Príkladom môže byť meškanie v dôsledku nepredvídaných okolností, ktoré ste nemohli ovplyvniť, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo neočakávané technické problémy. V takýchto prípadoch je dôležité si uvedomiť, že letecké spoločnosti robia všetko pre to, aby zabezpečili vašu bezpečnosť, a odškodnenie nie je vždy možné.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Aegean Airlines?

Máte dve možnosti:

  1. Môžete to skúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Aegean Airlines. Môže to byť náročné, pretože budete musieť vyplniť všetky potrebné formuláre a možno budete musieť komunikovať s oddelením služieb zákazníkom, čo môže byť časovo náročné.
  2. Alebo to môžete nechať na nás na Refundio.sk. Vyplníte jednoduchý formulár a my sa o všetko postaráme. Naše služby sú rýchle, efektívne a pre vás bezproblémové. Máme skúsenosti s vyjednávaním s leteckými spoločnosťami a poznáme všetky triky, ako dosiahnuť čo najrýchlejšie vyplatenie kompenzácie.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť Aegean Airlines zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. Kontaktujte nás na Refundio.sk a my vám pomôžeme. Postup je nasledovný:

  1. Vyplníte formulár na našej webovej stránke.
  2. Preskúmame váš prípad a určíme, či máte nárok na odškodnenie.
  3. Ak áno, začneme vo vašom mene rokovať s leteckou spoločnosťou.
  4. Budeme vás priebežne informovať o stave vašej žiadosti.

S Refundio.sk máte väčšiu šancu na úspech a môžete získať odškodnenie, na ktoré máte nárok. Prenechajte starosti na nás a užite si pokoj, že sa o všetko postaráme. Náš tím má bohaté skúsenosti s riešením podobných situácií a poznáme najefektívnejší postup, ktorý vám zabezpečí, že dostanete to, čo vám právom patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť