FlyDubai: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak váš let odlietajúci z EÚ alebo s európskou leteckou spoločnosťou mešká, je zrušený alebo ak dôjde k overbookingu, môžete mať nárok na finančnú náhradu. Až do výšky 600 EUR! Cieľom tohto nariadenia je chrániť práva cestujúcich a zabezpečiť, aby letecké spoločnosti konali spravodlivo a transparentne.

Ak ste sa ocitli v situácii, keď váš let meškal viac ako tri hodiny, bol zrušený bez predchádzajúceho upozornenia alebo ste nemohli nastúpiť do lietadla z dôvodu nadmerného rezervovania, máte právo žiadať o odškodnenie. Je dôležité vedieť, že nariadenie sa vzťahuje na všetky lety, ktoré štartujú z letiska v EÚ, alebo na lety do EÚ s európskou leteckou spoločnosťou. To znamená, že ak letíte so spoločnosťou FlyDubai z Prahy, toto nariadenie vás chráni.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti FlyDubai - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou FlyDubai a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Dôležité je, že meškanie sa počíta pri prílete, nie pri odlete. To znamená, že ak vaše lietadlo odštartuje s meškaním, ale pilotovi sa podarí dohnať čas a pristane s menej ako trojhodinovým meškaním, nebudete mať nárok na odškodnenie. Na druhej strane, ak pristane s viac ako trojhodinovým meškaním, máte nárok na náhradu škody.

Ako to urobiť? Môžete sa obrátiť priamo na leteckú spoločnosť alebo využiť naše služby na adrese Refundio.sk, ktoré vám pomôžu všetko vyriešiť. My v Refundio.sk máme skúsenosti s tým, ako letecké spoločnosti komunikujú a aké informácie potrebujú, aby za vás úspešne vyjednali kompenzáciu.

Odškodnenie za zrušenie letu FlyDubai - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu je vždy nepríjemné, ale s FlyDubai a nariadením EÚ 261/2004 na vašej strane môžete získať kompenzáciu. Ak vám bolo zrušenie letu oznámené menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, môžete mať odškodnenie na dosah. V tomto prípade je dôležité overiť si, či letecká spoločnosť ponúkla alternatívny let, ktorý by vám vyhovoval. Ak nie, môžete mať nárok na odškodnenie.

Ako to urobiť? Opäť môžete skúsiť šťastie na vlastnú päsť alebo nás kontaktovať na adrese Refundio.sk a my sa o všetko postaráme. Naše služby sú tu preto, aby vám ušetrili čas a stres. Vyplníte jednoduchý formulár na našej webovej stránke a my sa postaráme o zvyšok. Budeme rokovať s leteckou spoločnosťou, aby sme vám zabezpečili odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km je to 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km môžete dostať až 600 EUR. Ak napríklad letíte z Prahy do Dubaja a váš let je zrušený, môžete mať nárok na 600 EUR! Nezabudnite však, že ak letecká spoločnosť ponúkne alternatívny let, ktorý vás dopraví do cieľovej destinácie s meškaním kratším ako dve hodiny, odškodnenie sa môže znížiť o 50 %.

Predstavte si, že máte naplánovanú dovolenku a váš let do Ríma je zrušený. Ak ste boli informovaní na poslednú chvíľu a museli ste stráviť niekoľko hodín na letisku čakaním na ďalší let, môžete mať nárok na odškodnenie vo výške 250 EUR. A ak ste mali letieť ďalej, napríklad z Ríma do New Yorku, a zrušenie prvého letu spôsobilo, že ste zmeškali nadväzujúci let, vaše odškodnenie môže byť ešte vyššie.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Odškodnenie sa vypláca pri meškaní, zrušení letu alebo pri overbookingu. Ale pozor, nie vždy máte nárok na odškodnenie. Ak za meškanie alebo zrušenie letu môžu mimoriadne okolnosti, napríklad zlé počasie alebo štrajk, odškodnenie nedostanete. Podobne, ak ste boli o zrušení letu dostatočne informovaní alebo ak ste sa dobrovoľne vzdali svojho miesta výmenou za určité výhody, nemáte nárok na odškodnenie.

Medzi príklady situácií, keď nemáte nárok na odškodnenie, patria prípady, keď:1. Let bol zrušený z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok, ktoré ohrozovali bezpečnosť letu.2. let bol zrušený z dôvodu štrajku zamestnancov letiska, ktorý bol mimo kontroly leteckej spoločnosti.3. o zrušení letu ste boli informovaní viac ako 14 dní pred plánovaným odletom a bol vám ponúknutý náhradný let, ktorý vám vyhovoval.

Ako získam náhradu za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti FlyDubai?

Máte dve možnosti. Buď sa môžete pokúsiť dohodnúť na odškodnení sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti FlyDubai, alebo to môžete nechať na nás. Na adrese Refundio.sk vám radi pomôžeme. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie. Zabezpečíme všetku komunikáciu s leteckou spoločnosťou, zhromaždíme potrebné dokumenty a budeme vo vašom mene rokovať, aby ste získali odškodnenie, ktoré si zaslúžite.

Ak sa rozhodnete rokovať na vlastnú päsť, majte na pamäti, že tento proces môže byť komplikovaný a časovo náročný. Budete potrebovať všetky informácie o vašom lete vrátane čísla letu, dátumu a času odletu a príletu a dôvodu meškania alebo zrušenia letu. Ak sa vám podarí vyjednať kompenzáciu, výborne! Ak nie, vždy sa môžete obrátiť na nás.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť FlyDubai zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. Môžete nás kontaktovať na adrese Refundio.sk a my vám pomôžeme. Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o zvyšok. Budeme s vami komunikovať na každom kroku procesu a urobíme všetko pre to, aby ste dostali to, čo vám právom patrí. Náš tím má bohaté skúsenosti s rokovaniami o odškodnení a pozná všetky triky, ktoré môžu letecké spoločnosti použiť, aby sa vyhli plateniu. Nebojte sa nás osloviť, sme tu, aby sme vám pomohli získať to, čo vám patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť