Air Nostrum: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Vedeli ste, že v prípade meškania alebo zrušenia letu máte právo na náhradu škody? A to nielen u veľkých leteckých spoločností, ale aj u menších, ako je Air Nostrum. V tomto článku sa dozviete ako.

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ č. 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je ako váš osobný ochranca v leteckej doprave. Jednoducho povedané, ak máte meškajúci, zrušený alebo nadmerne rezervovaný let, môžete mať nárok na finančnú náhradu. Až do výšky 600 EUR! Pozrite sa na stránku Refundio.sk a zistite, či sa to týka aj vášho prípadu. Toto nariadenie sa vzťahuje na všetky lety, ktoré štartujú z EÚ alebo smerujú do EÚ a sú prevádzkované európskou leteckou spoločnosťou. Ak váš let mešká viac ako tri hodiny, bol zrušený alebo ste nemohli nastúpiť do lietadla z dôvodu nadmerného počtu rezervácií, máte právo žiadať o odškodnenie.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Air Nostrum - kedy a ako to funguje

Ak máte meškanie letu spoločnosti Air Nostrum, nezúfajte. Ak je meškanie dlhšie ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Všetko závisí od dĺžky trasy a dĺžky meškania. Viac informácií nájdete na stránke Meškanie letu. Je dôležité poznamenať, že odškodnenie sa neuplatňuje vo všetkých prípadoch. Ak bolo meškanie spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ktoré ste nemohli ovplyvniť, napríklad prírodnými katastrofami alebo štrajkami, nemusíte mať nárok na odškodnenie. Ak však meškanie spôsobila letecká spoločnosť, mali by ste dostať odškodnenie, ktoré vám pomôže zmierniť nepríjemnosti spôsobené meškaním.

Odškodnenie za zrušený let spoločnosti Air Nostrum - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť veľkým sklamaním, ale vďaka smernici EÚ 261/2004 môžete získať odškodnenie. Ak ste o zrušení letu informovaní menej ako 14 dní pred odletom, mali by ste si pozrieť stránku Zrušený let a zistiť, ako postupovať. Ak bol váš let zrušený a nebola vám ponúknutá náhradná doprava v podobnom časovom horizonte, môžete mať nárok na odškodnenie. Táto kompenzácia je určená na pokrytie vašich výdavkov a nepríjemností spôsobených zrušením letu. Je dôležité, aby ste si uchovali všetky dokumenty týkajúce sa vášho letu vrátane palubných lístkov a potvrdení rezervácie, ktoré môžu byť potrebné na spracovanie vašej žiadosti o odškodnenie.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od vzdialenosti letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch v rámci EÚ nad 1 500 km až do výšky 400 EUR a pri dlhších letoch mimo EÚ až do výšky 600 EUR. Napríklad za let z Madridu do Berlína môže byť odškodnenie 400 EUR, zatiaľ čo za let z Madridu do New Yorku až 600 EUR. Tieto sumy sú stanovené nariadením EÚ a majú odrážať rozsah nepríjemností a výdavkov, ktoré cestujúci utrpel. Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú maximálne a vaše skutočné odškodnenie môže byť nižšie v závislosti od konkrétnych okolností vášho letu.

Kedy sa vypláca náhrada škody

Nárok na odškodnenie vzniká, keď letecká spoločnosť nesplní svoje povinnosti a vy nie ste včas informovaní, alebo keď dôjde k Overbooking. Ak je však príčinou Mimoriadne okolnosti, napríklad zlé počasie alebo štrajk, odškodnenie nedostanete. Ďalšími príkladmi situácií, v ktorých nemáte nárok na kompenzáciu, sú technické problémy, ktoré sa považujú za súčasť bežnej prevádzky lietadla, alebo ak ste boli o zrušení letu informovaní viac ako 14 dní pred plánovaným odletom. Vždy je dôležité prečítať si podmienky vašej letenky a poznať svoje práva ako cestujúceho.

Ako získam náhradu za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Air Nostrum?

Môžete sa o to pokúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Air Nostrum, ale prečo sa namáhať, keď to môžeme urobiť za vás? Naša služba na adrese Refundio.cz je rýchla, jednoduchá a bezproblémová. Stačí vyplniť Formulár a my sa o všetko postaráme. Náš tím má bohaté skúsenosti s vybavovaním žiadostí o odškodnenie a presne vieme, aké informácie a dokumenty sú potrebné na úspešné vybavenie vašej žiadosti. Navyše, ak sa počas procesu stretnete s akýmikoľvek problémami alebo budete mať otázky, sme tu, aby sme vám poskytli podporu a poradenstvo.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť Air Nostrum zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nevzdávajte sa. My v Refundio.sk máme skúsenosti a vieme, ako takéto situácie riešiť. Kontaktujte nás a my vám krok za krokom ukážeme, ako získať to, čo vám právom patrí. Ak sa vám zdá vaša situácia komplikovaná alebo ak si nie ste istí, ako postupovať, náš tím vám pomôže preskúmať vaše možnosti a zabezpečí vám spravodlivé odškodnenie. V prípade potreby sme pripravení zastupovať vaše záujmy pred leteckou spoločnosťou a zabezpečiť, aby boli vaše práva rešpektované.

Ak ste počas letu so spoločnosťou Air Nostrum zažili problémy, nezabudnite, že máte nárok na odškodnenie. Či už ide o zmeškaný prestupný let alebo iné komplikácie, sme tu, aby sme vám pomohli získať to, čo vám patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť