Avianca: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak bol váš let oneskorený, zrušený alebo ste zažili overbooking, máte nárok na odškodnenie. A to až do výšky 600 EUR! Dôležité je, že toto nariadenie sa vzťahuje na lety z EÚ, do EÚ (ak letí európska letecká spoločnosť) a medzi európskymi krajinami.

Dôležité je však pamätať na to, že nie každé meškanie alebo zrušenie letu automaticky znamená, že máte nárok na odškodnenie. Musia byť splnené určité podmienky vrátane dĺžky meškania a vzdialenosti letu. Okrem toho, ak letecká spoločnosť dokáže, že meškanie alebo zrušenie letu bolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ktoré nemohla ovplyvniť, nemusí poskytnúť odškodnenie. Viac informácií o nárokoch na odškodnenie.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Avianca - kedy a ako funguje

Ak letíte so spoločnosťou Avianca a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to však trochu zložitejšie, pretože musíte preukázať, že meškanie spôsobila letecká spoločnosť, a nie mimoriadne okolnosti, ako napríklad zlé počasie alebo štrajky.

Meškanie letu môže spôsobiť veľa nepríjemností, od zmeškaných stretnutí až po stratené príležitosti. Preto je dôležité vedieť, že máte nárok na odškodnenie, ktoré vám tieto nepríjemnosti môže aspoň čiastočne nahradiť. A ak sa vám zdá proces získania odškodnenia zložitý, nebojte sa obrátiť na odborníkov, ako sme my v Refundio.sk, aby vám pomohli. Viac informácií o meškaní letu.

Kompenzácia za zrušenie letu spoločnosti Avianca - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť ešte viac frustrujúce. Spoločnosť Avianca by vás mala informovať aspoň 14 dní pred odletom, ak sa tak nestane a vy si nemôžete rezervovať iný let, môžete požiadať o odškodnenie. A ak sa tak stane na poslednú chvíľu, mali by ste dostať aj pomoc vo forme stravy, občerstvenia alebo ubytovania.

Keď sa ocitnete v situácii, že váš let bol zrušený a vy neviete, čo máte robiť, je dôležité si uvedomiť, že máte svoje práva. Či už ide o právo na náhradný let alebo právo na odškodnenie, mali by ste vedieť, čo robiť. A ak zistíte, že to nechcete alebo nemôžete zvládnuť sami, sme tu, aby sme vám pomohli. Ďalšie informácie o zrušených letoch.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu:

  • Pri letoch do 1 500 km môže odškodnenie dosiahnuť až 250 EUR.
  • Pri letoch od 1 500 do 3 500 km sa odškodnenie zvyšuje na 400 EUR.
  • A pri letoch dlhších ako 3 500 km môžete získať až 600 EUR.

Príklady:

  • Let z Prahy do Londýna (približne 1030 km) vás môže stáť 250 EUR.
  • Let z Prahy do Dubaja (približne 4 400 km) môže stáť 600 €.

Je dôležité si uvedomiť, že tieto sumy sú maximálnou možnou kompenzáciou, ktorú môžete získať. Skutočná výška odškodnenia môže byť nižšia v závislosti od okolností, ako je dĺžka meškania a splnenie všetkých podmienok na odškodnenie. A ak si nie ste istí, aká je vaša situácia, môžete nás kontaktovať a my vám radi pomôžeme zistiť, na aké odškodnenie máte nárok.

Kedy máte nárok na odškodnenie

Odškodnenie sa vypláca, ak meškanie alebo zrušenie letu spôsobila letecká spoločnosť. Na odškodnenie však nemáte nárok, ak:

ste boli o zrušení letu informovaní viac ako 14 dní vopred.1. Oneskorenie bolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ktoré letecká spoločnosť nemohla ovplyvniť.2. Na letisko ste prišli neskoro a zmeškali ste svoj let.

Okrem týchto situácií existujú aj ďalšie okolnosti, za ktorých nemáte nárok na náhradu škody. Napríklad ak ste sa dobrovoľne vzdali svojho miesta výmenou za určité výhody alebo ak bol let zrušený alebo meškal z dôvodu, ktorý letecká spoločnosť nemohla ovplyvniť. Je dôležité mať na pamäti, že pravidlá sú špecifické a každý prípad je jedinečný, takže ak si nie ste istí, najlepšie je obrátiť sa na odborníkov, ktorí vám poskytnú presné informácie a pomoc.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Avianca?

Máte dve možnosti. Prvou je obrátiť sa priamo na spoločnosť Avianca a požiadať o odškodnenie. Môže to byť komplikované a časovo náročné, pretože budete musieť zhromaždiť všetky potrebné dokumenty a prípadne komunikovať s leteckou spoločnosťou v cudzom jazyku. Druhým a oveľa jednoduchším spôsobom je nechať to na nás na Refundio.sk. Postaráme sa o všetko - od vyplnenia formulára až po komunikáciu s leteckou spoločnosťou. A neúčtujeme si žiadne poplatky vopred!

Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, môžete očakávať, že proces bude oveľa hladší a bez stresu. V spoločnosti Refundio.sk máme skúsenosti a znalosti na to, aby sme efektívne rokovali s leteckými spoločnosťami a získali pre našich klientov odškodnenie, na ktoré majú nárok. Všetko, čo musíte urobiť, je vyplniť náš jednoduchý online formulár a my sa postaráme o zvyšok.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmieta odškodnenie?

Ak spoločnosť Avianca zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. My v Refundio.sk máme s týmito situáciami skúsenosti a vieme, ako postupovať. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Budeme rokovať so spoločnosťou Avianca a pokúsime sa získať odškodnenie, na ktoré máte nárok.

Je možné, že sa stretnete so zamietnutím z rôznych dôvodov, či už ide o nesprávne vyplnený formulár alebo o tvrdenie leteckej spoločnosti, že meškanie bolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami. V takom prípade je dôležité, aby ste mali niekoho, kto pozná vaše práva a dokáže efektívne komunikovať s leteckou spoločnosťou. V Refundio.sk máme znalosti a skúsenosti, ktoré vám pomôžu dosiahnuť spravodlivý výsledok.

Cestovanie lietadlom môže byť nepredvídateľné, ale s Refundio.sk máte vždy niekoho, kto vám pomôže získať to, čo vám právom patrí. Či už ide o meškanie letu, zrušenie letu alebo zmeškaný prestup, sme tu pre vás. Nezabudnite, že aj v prípade mimoriadnych okolností môžete mať nárok na pomoc a starostlivosť.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť