SAS Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak bol váš let odlietajúci z EÚ oneskorený, zrušený alebo ste zažili overbooking, máte právo žiadať o finančnú náhradu. A to až do výšky 600 EUR! Dôležité je, že toto nariadenie sa vzťahuje na všetky letecké spoločnosti vrátane SAS Airlines. Ešte dôležitejšie je však vedieť, že máte právo na starostlivosť, ktorá zahŕňa občerstvenie, komunikáciu a v prípade potreby aj ubytovanie. Ak sa ocitnete v situácii, keď váš let mešká alebo je zrušený, nezabudnite, že máte nárok na odškodnenie a my vám pomôžeme.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti SAS - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou SAS Airlines a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to jednoduché: stačí navštíviť stránku meškanie letu a zistiť, či máte nárok na odškodnenie. Ak je vaša cesta narušená meškaním, je dôležité, aby ste si uchovali všetky dokumenty, ako sú palubné lístky a potvrdenia rezervácie. Tieto dokumenty budú kľúčom k preukázaniu vášho nároku. A ak sa vaša situácia ešte viac skomplikuje a meškanie letu spôsobí, že zmeškáte nadväzujúci let, máte nárok na odškodnenie aj za tento nepríjemný zážitok.

Odškodnenie za zrušený let spoločnosti SAS - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť naozaj stresujúce. Ak však letíte so spoločnosťou SAS Airlines a váš let je zrušený menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, máte nárok na odškodnenie. Viac informácií o tom, ako postupovať, nájdete na stránke zrušený let. Upozorňujeme, že ak vám bol ponúknutý alternatívny let, ktorým by ste sa dostali do cieľovej destinácie podľa podobného letového poriadku, nemusíte mať nárok na odškodnenie. Ak však alternatívny let nie je prijateľný alebo ak bol let zrušený bez akéhokoľvek oznámenia, máte plné právo požadovať finančnú náhradu za spôsobené nepríjemnosti.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km až do výšky 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km až do výšky 600 EUR. Ak napríklad letíte z Prahy do Reykjavíku a váš let má meškanie, môžete mať nárok na 400 EUR. Ak váš let smeroval z Prahy do New Yorku a mal meškanie, môžete požadovať odškodnenie až do výšky 600 EUR. Tieto sumy sú stanovené nariadením EÚ a ich cieľom je odškodniť cestujúcich za stratu času a nepríjemnosti.

Kedy je náhrada škody splatná

Odškodnenie prináleží, ak let nebol oneskorený alebo zrušený z dôvodu mimoriadnych okolností, ako sú zlé počasie alebo štrajky. Ak však let zrušíte sami alebo ak meškáte na letisku, na náhradu škody nemáte nárok. Ďalším príkladom, kedy nemáte nárok na odškodnenie, je, ak letecká spoločnosť dostatočne oznámi zrušenie letu, a to viac ako 14 dní pred plánovaným odletom. Napokon, ak letecká spoločnosť preukáže, že meškanie alebo zrušenie letu bolo spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, ktoré nemohla ovplyvniť, tiež nemáte nárok na náhradu škody.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti SAS?

Máte dve možnosti: môžete sa o to pokúsiť sami prostredníctvom webovej stránky spoločnosti SAS Airlines, alebo môžete všetko nechať na nás na adrese Refundio.sk. Naše služby sú jednoduché a bezproblémové a postaráme sa o všetko, čo potrebujete. Náš tím má skúsenosti a znalosti potrebné na to, aby ste získali odškodnenie, ktoré si zaslúžite. Navyše, ak sa rozhodnete využiť naše služby, nemusíte sa obávať žiadnych poplatkov vopred. O všetko sa postaráme a odškodné vám vyplatíme len v prípade, že bude úspešné.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odškodnenie zamietne?

Ak letecká spoločnosť SAS vašu žiadosť o odškodnenie zamietne, nezúfajte. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Náš tím má bohaté skúsenosti s rokovaniami o odškodnení a pomôžeme vám získať to, na čo máte nárok. Krok za krokom vás prevedieme celým procesom od podania žiadosti až po konečnú výplatu odškodnenia. A ak máte akékoľvek otázky alebo obavy, náš tím služieb zákazníkom je tu, aby vám poskytol všetku potrebnú podporu.

Ak hľadáte "odškodnenie od leteckej spoločnosti SAS", neváhajte nás kontaktovať. V spoločnosti Refundio.com sme pripravení pomôcť vám s akýmkoľvek problémom, ktorý môže vzniknúť počas vašej cesty lietadlom. Naše služby sú rýchle, efektívne a predovšetkým zamerané na to, aby ste dostali to, čo vám právom patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť