Transavia: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ č. 261/2004 je základom ochrany práv cestujúcich v leteckej doprave. Uvádza sa v ňom, že ak váš let mešká viac ako tri hodiny, je zrušený bez predchádzajúceho oznámenia alebo je preplnený, máte nárok na finančnú náhradu. Aby ste mali nárok na odškodnenie, musia byť splnené určité podmienky: let musí byť zrušený alebo meškajúci z dôvodov na strane leteckej spoločnosti a musíte mať potvrdenú rezerváciu letu.

Výška odškodnenia sa vypočíta na základe dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km je to 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km je to 400 EUR a pri letoch dlhších ako 3 500 km môžete dostať až 600 EUR. Je dôležité poznamenať, že tieto sumy sú fixné a nezávisia od ceny letenky. Viac informácií o tom, ako môžete požiadať o odškodnenie, nájdete na našej stránke žiadosť o odškodnenie.

Odškodnenie za meškanie letu spoločnosti Transavia - kedy a ako funguje

Ak cestujete so spoločnosťou Transavia a váš let mešká viac ako tri hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je však dôležité overiť si, či meškanie nebolo spôsobené faktormi, ktoré letecká spoločnosť nemôže ovplyvniť, napríklad mimoriadne okolnosti. Ak meškanie spôsobili technické problémy alebo chyby v činnosti leteckej spoločnosti, vaše práva sú chránené nariadením EÚ č. 261/2004.

Je tiež dôležité poznamenať, že ak vám spoločnosť Transavia ponúkne alternatívny let, ktorý vás dopraví do cieľovej destinácie s minimálnym meškaním, vaša náhrada škody sa môže znížiť o 50 %. V tomto prípade je najlepšie obrátiť sa na nás na Refundio.sk, kde vám poskytneme všetky potrebné informácie a pomôžeme vám získať maximálnu možnú kompenzáciu. Ďalšie informácie nájdete na našej stránke oneskorený let.

Odškodnenie za zrušený let Transavia - kedy a ako to funguje

Ak spoločnosť Transavia zruší váš let, môžete mať nárok na odškodnenie, ak ste o zrušení letu neboli informovaní aspoň 14 dní pred plánovaným odletom. V tomto prípade je postup získania odškodnenia podobný ako v prípade meškania letu. Musíte kontaktovať leteckú spoločnosť a požiadať o odškodnenie, pričom je dôležité mať k dispozícii všetky dokumenty, ako je potvrdenie rezervácie a informácie o lete.

Spoločnosť Transavia môže v prípade potreby ponúknuť aj náhradný let alebo iné služby, ako sú poukážky na stravu alebo ubytovanie. Ak prijmete alternatívny let, ktorý vás dopraví do cieľovej destinácie v podobnom čase, vaša kompenzácia môže byť upravená. Viac informácií o tom, čo robiť v prípade zrušenia letu, nájdete na našej stránke zrušený let.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu, ale môže byť ovplyvnená aj tým, či ste prijali náhradný let alebo iné služby ponúkané leteckou spoločnosťou. Ak letíte z Prahy do Porta, ktoré je vzdialené viac ako 1500 km, môžete mať nárok na 400 EUR.

Je tiež možné, že ak letíte na dlhšiu vzdialenosť, napríklad z Prahy do New Yorku, a váš let je zrušený, môžete mať nárok na odškodnenie až do výšky 600 EUR. Ak však využijete alternatívny let s podobným časom, vaša kompenzácia sa môže upraviť. Viac príkladov a informácií o spôsobe výpočtu odškodnenia nájdete na našej stránke oneskorený let.

Kedy je náhrada škody splatná

Odškodnenie sa vypláca, ak si letecká spoločnosť nesplní svoje povinnosti a vy nie ste včas informovaní, alebo ak váš let mešká viac ako tri hodiny. Existujú však situácie, keď na odškodnenie nemáte nárok. Ak je meškanie spôsobené mimoriadnymi okolnosťami, napríklad prírodnými katastrofami alebo nepredvídateľnými udalosťami, odškodnenie nedostanete. Podobne, ak ste boli o zrušení cesty informovaní viac ako 14 dní vopred alebo ak vám bola ponúknutá alternatívna cesta s podobným časom odchodu a príchodu.

Ďalšou situáciou, v ktorej nemusíte mať nárok na odškodnenie, je meškanie letu z bezpečnostných dôvodov. Bezpečnosť cestujúcich je vždy prvoradá a letecké spoločnosti majú právo odložiť alebo zrušiť let, ak by mohla byť ohrozená bezpečnosť. Ďalšie príklady a informácie o tom, kedy je nárok na odškodnenie, nájdete na našej stránke meškanie letu.

Ako získam odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti Transavia?

Ak chcete požiadať o odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu so spoločnosťou Transavia, môžete tak urobiť dvoma spôsobmi. Prvým spôsobom je kontaktovať priamo leteckú spoločnosť a vyplniť potrebné formuláre. Tento proces môže byť náročný a vyžaduje si, aby ste mali všetky potrebné dokumenty a trpezlivosť pri čakaní na odpoveď.

Druhou a oveľa jednoduchšou možnosťou je využiť služby portálu Refundio.sk. Postaráme sa o všetky kroky, od identifikácie nároku až po rokovanie s leteckou spoločnosťou. Naše služby sú navrhnuté tak, aby boli pre vás čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie. Okrem toho ponúkame sledovanie vášho prípadu v reálnom čase a poskytujeme podporu v prípade akýchkoľvek otázok alebo problémov. Viac informácií o tom, ako vám môžeme pomôcť, nájdete na našej stránke oneskorený let.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak vám spoločnosť Transavia odmietne poskytnúť odškodnenie, nezúfajte. Môžete nás kontaktovať na Refundio.sk a my vám pomôžeme. Stačí vyplniť náš formulár a my sa postaráme o zvyšok. Budeme s vami komunikovať na každom kroku a bojovať za vaše právo na odškodnenie.

Náš tím má bohaté skúsenosti s vyjednávaním s leteckými spoločnosťami a pozná všetky triky, ktoré môžu použiť na zamietnutie vášho nároku. Vieme však, ako tieto situácie riešiť a zabezpečiť, aby ste dostali to, čo vám právom patrí. Proces získania odškodnenia môže byť komplikovaný, ale s našou pomocou to bude hračka. Viac informácií o tom, ako vám môžeme pomôcť, nájdete na našej stránke zrušený let alebo zmeškaný nadväzujúci let. V spoločnosti Refundio.com sme tu, aby sme vám pomohli získať to, čo vám právom patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť