LOT Polish Airlines: Odškodnenie za meškanie a zrušenie letu

Nárok na odškodnenie podľa nariadenia EÚ 261/2004

Nariadenie EÚ 261/2004 je záchranným lanom pre cestujúcich, ktorí sa počas leteckej dopravy stretnú s nepríjemnosťami. Jednoducho povedané, ak váš let odlietajúci z EÚ meškal, bol zrušený alebo ste sa stali obeťou overbookingu, môžete mať nárok na finančnú náhradu. Až do výšky 600 EUR! Dôležité je, že toto nariadenie sa vzťahuje na všetky letecké spoločnosti vrátane LOT Polish Airlines. Ešte dôležitejšie je však vedieť, ako si uplatniť nárok. Na našej stránke žiadosť o odškodnenie nájdete všetky potrebné informácie a dozviete sa, ako postupovať krok za krokom.

Odškodnenie za meškanie letu LOT Polish Airlines - kedy a ako to funguje

Ak letíte so spoločnosťou LOT Polish Airlines a váš let mešká viac ako 3 hodiny, môžete mať nárok na odškodnenie. Je to jednoduché: stačí navštíviť našu stránku oneskorený let a vyplniť formulár. O všetko sa postaráme a zabezpečíme, aby ste dostali to, čo vám právom patrí. Nielenže vám pomôžeme vyplniť všetky potrebné dokumenty, ale budeme tiež komunikovať s leteckou spoločnosťou a budeme vaším zástupcom v prípade akýchkoľvek sporov. S nami máte väčšiu šancu získať odškodnenie rýchlo a bez zbytočných komplikácií.

Odškodnenie za zrušený let spoločnosti LOT Polish Airlines - kedy a ako to funguje

Zrušenie letu môže byť veľkým sklamaním, ale s nariadením EÚ č. 261/2004 na vašej strane a s našou pomocou to nemusí byť taká katastrofa. Ak bol váš let spoločnosti LOT Polish Airlines zrušený a o zrušení ste boli informovaní menej ako 14 dní pred plánovaným odletom, môžete mať nárok na odškodnenie. Viac informácií nájdete na našej stránke zrušený let. Nielenže vám poskytneme všetky informácie potrebné na pochopenie vašich práv, ale pomôžeme vám aj s celým procesom od začiatku až do konca. Či už ide o vyplnenie potrebných formulárov, alebo rokovanie s leteckou spoločnosťou, sme tu pre vás.

Na akú výšku odškodnenia má cestujúci nárok?

Výška odškodnenia sa líši v závislosti od dĺžky letu. Pri letoch do 1 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 250 EUR, pri letoch od 1 500 do 3 500 km až do výšky 400 EUR a pri letoch nad 3 500 km môže byť odškodnenie až do výšky 600 EUR. Príkladom môže byť let z Prahy do Varšavy, ktorý je krátky a môžete mať nárok na 250 EUR, zatiaľ čo let z Prahy do New Yorku je dlhý a môžete mať nárok až na 600 EUR. Tieto sumy sú stanovené nariadením EÚ a ich cieľom je odškodniť cestujúcich za stratu času a nepríjemnosti. Na našej stránke Nárok na odškodnenie nájdete prehľadné tabuľky s výškou odškodnenia, takže si môžete ľahko overiť, koľko by ste mali dostať.

Kedy je náhrada škody splatná

Odškodnenie je splatné, ak sú splnené podmienky nariadenia EÚ č. 261/2004. Na odškodnenie však nemáte nárok, ak je váš let oneskorený alebo zrušený z dôvodu mimoriadnych okolností, ako sú extrémne poveternostné podmienky alebo štrajky. Ďalším príkladom je, ak ste boli o zrušení letu informovaní v dostatočnom predstihu alebo ak zmeškaný spojovací let nezavinila letecká spoločnosť. Je dôležité poznamenať, že letecké spoločnosti často argumentujú mimoriadnymi okolnosťami, aby sa vyhli vyplateniu odškodnenia. V takom prípade je dobré mať po ruke odborníka, ktorý vám pomôže uplatniť vaše práva.

Ako získať odškodnenie za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti LOT Polish Airlines?

Máte dve možnosti. Prvou je obrátiť sa priamo na spoločnosť LOT Polish Airlines a požiadať o odškodnenie. Druhou a oveľa jednoduchšou možnosťou je nechať všetko na nás. V spoločnosti Refundio.sk sa špecializujeme na získavanie odškodnenia pre cestujúcich. Stačí vyplniť náš formulár a my sa o všetko postaráme. Nielenže vám ušetríme čas a nervy, ale máme aj skúsenosti a znalosti, ktoré zvýšia vaše šance na úspech. S nami nemusíte tráviť hodiny štúdiom predpisov a vypĺňaním zložitých formulárov. Urobíme to za vás.

Čo robiť, ak letecká spoločnosť odmietne odškodnenie?

Ak spoločnosť LOT Polish Airlines zamietne vašu žiadosť o odškodnenie, nezúfajte. My v Refundio.sk máme s takýmito situáciami skúsenosti a vieme, ako postupovať. Stačí nám poslať informácie o vašom lete a my sa pokúsime získať vašu kompenzáciu. Krok za krokom vás prevedieme celým procesom a budeme bojovať za vaše práva. Vieme, že komunikácia s leteckými spoločnosťami môže byť náročná a že proces získania odškodnenia môže byť komplikovaný. S našou pomocou však máte najväčšiu šancu na úspech. Nebojte sa obrátiť na odborníkov a získať to, čo vám právom patrí.

Ak hľadáte pomoc s odškodnením za meškanie alebo zrušenie letu spoločnosti LOT Polish Airlines, neváhajte nás kontaktovať. V Refundio.sk sme pripravení pomôcť vám získať to, čo vám právom patrí.

Ktorá letecká spoločnosť zrušila váš let?

Overte svoj nárok na kompenzáciu zadarmo
Overiť